Ege’de “Deney Hayvanları Kullanımı Kursu” yapılacak

İZMİR(Ege Ajans) Ege Üniversitesi Hayvan Deneyleri Yerel Etik Kurulu tarafından 7 – 18 Mayıs 2018 tarihleri arasında kemirgenler kategorisinde deney hayvanı kullanımı kursu düzenlenecek. Kursun içeriğinde fare, hamster, kobay, sıçan, tavşan gibi denek hayvanlar üzerinde çalışma eğitimi verilecek. Kursun kontenjanı 40 kişi ile sınırlı olacak. Başvuru süresi en son 3 Mayıs 2018 Perşembe günü mesai bitimine kadar sürecek. Ön başvurular elektronik ortamda değerlendirmeye alınacak.Ege Üniversitesi Laboratuvar Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi  Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan kursun programı 80 saat olup katılımcıların teorik derslerin yüzde 80’ine uygulamaderslerinin de tamamına katılması zorunlu olacak. Kurs programı Çevre ve Orman Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün 26.05.2014 tarih ve 36 sayı ile yayımlanan “Deney Hayvanları Kullanım Sertifikası Eğitim Programına Dair Genelgesi” esas alınarak hazırlanıyor.