Ege Üniversitesinin deneyimli hocaları emekli oldu

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde emeklilik kararı alan öğretim üyeleri; Prof. Dr. Nasuh Oğuzhan Altay, Prof. Dr. Meneviş Uzbay Pirili ve Prof. Dr. Tanju Tosun için bir tören düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen törende, deneyimli öğretim üyeleri, katılımcılara tecrübeleri ve anıları aktardılar.

Etkinliğin açılışında; EÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Asiye Özlem Önder, İktisat Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayten Ayşen Kaya ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Siret Hürsoy, emekli olan öğretim üyelerine teşekkür ederek duygularını dile getirdiler.

Emeklilik kararından bahseden Prof. Dr. Tanju Tosun, “Bu emeklilik sürecinden bir adres değişikliği olarak bahsetmek istiyorum. Çünkü evimden, kitaplarımın ve bilgisayarım başından kalkıp geldim buraya. Bundan sonra da kalkıp oraya döneceğim. Çalışmaya devam edeceğim. Bu süreci, hayata bir açıdan plansız, programsız devam etmek olarak görüyorum’’ dedi.

Prof. Dr. Nasuh Oğuzhan Altay ise, “Fakültemizde bundan sonra da bugüne kadar süre gelen huzurlu ve iyi çalışma ortamının hem akademik hem de yönetim kademesinde sürmeye devam etmesini diliyorum. Yazıp, çizme konusunda akademik hayata kendi bireysel katkılarımla devam edeceğim’’ diye konuştu.

Son olarak söz alan Prof. Dr. Meneviş Uzbay Pirili, “Ben 40 yıla yakındır aktif iş hayatındayım. Bunun 28 yılı üniversitede geçmiş. Şimdi de bu aktif hayattan diğer dostlarım gibi ayrılıyorum. Tabii ki bir şeyler yapmaya, çalışmalarımız azalsa da, resmi olmayan bir yönden de olsa çalışmaya devam edebiliriz. Asıl hüzün, buradan ve sizlerden ayrılmak’’ diyerek konuşmasına son verdi.

Tören sonunda, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Özlem Önder ve bölüm başkanları, emekli olan öğretim üyelerine teşekkür ederek plaket verdi.

HABER:Buğra İğci

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir