EÜ Tıp’ta  “14 Mart Tıp Bayramı Halk Günü” programı  

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörlüğü, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Bornova Kaymakamlığı işbirliğinde “14 Mart Tıp Bayramı”  dolayısıyla “14 Mart Tıp Bayramı Halk Günü” etkinliği düzenlenecek. Etkinlik, Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda 13 Mart Cuma günü 11.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Enfeksiyon Hastalıkları ve Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalları, Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü ve Türk Kızılayı’nın yer alacağı etkinlikte; sağlığın farklı alanlarında koruyucu yaklaşımlarla kalp ve damar hastalıklarından korunma, solunum yolu hastalıklarının önlenmesi, kanser erken tanısı, kan bağışı, erişkin aşılama, organ bağışı ve nakli konularında halka bilgilendirme toplantıları yapılarak farkındalık stantları yer alacak.

HALK BİLGİLENDİRME STANTLARI KURULACAK

Açılan stantlarda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı koordinatörlüğünde, uzmanlık öğrencileri ile Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri tarafından sigara bırakma danışmanlığı verilerek karbonmonoksit ölçümü yapılacak. Ayrıca kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığı risk değerlendirmesi gerçekleştirilecek. EÜ Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı uzmanlık öğrencileri ile Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencileri, erişkin aşılaması, bulaşıcı hastalıklardan korunmada el hijyeni ve özellikle son günlerde bir halk sağlığı sorunu olarak gündemde olan koronavirüs konularında halka bilgilendirmeler yapacak.  EÜ Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı tarafından ergen ve genç erişkin (EGE) tümörleri konusunda gençlere eğitim verilecek.

“HERKES HAYAT KURTARABİLİR”

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı, “Herkes Hayat Kurtarabilir” başlıklı etkinliği ile ani kalp durmalarında kalp masajının önemini ve yabancı cisim ile havayolu tıkanıklıklarında hayat kurtarıcı ilkyardım uygulamalarını kapsayan farkındalık etkinliği yapacak. Ayrıca EÜ Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Programı, koruyucu göz sağlığında temel yaklaşımlar konulu farkındalık etkinliği düzenleyecek. “Sağlıklı Gözler Mutlu Bakışlar” standında görsel destekli sunumlar ve el broşürleri dağıtımı ile bilgilendirme yapılacak.

“İŞİTMEK SİZİ HAYATA BAĞLAR!”

Ege Üniversitesi Atatürk Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Odyometri Programı ise, işitme sağlığı farkındalık standında “İşitmek Sizi Hayata Bağlar!” temasıyla bilgilendirici video gösterimiyle işitme kaybı ve işitme sağlığını korumaya yönelik halka bilgilendirme yapacak.

Bornova İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanlarınca meme, kalın bağırsak, rahim ağzı ve prostat kanseri erken tanı uygulamaları ve organ bağışı ve nakli konularında stant çalışması yürütülecek. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşların bağış kayıt işlemleri gerçekleştirilecek. Türk Kızılayı tarafından kan bağış aracı ile kan grubu tayini, kan ve kök hücre bağışı kabulü olacak.  

Etkinlik boyunca gerçekleştirilecek tüm uygulamalar ücretsiz olarak yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir