Ege’de “Aydost Deyince Yeri Göğü İnleten” nameler

Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Şubat- Mart Ayı etkinlikleri kapsamında “Aydost Deyince Yeri Göğü İnleten” müzik dinletisi gerçekleşti. Konservatuvar Etkinlik Salonu’nda yapılan dinletide Ses Eğitimi Bölümü lisans 3. Sınıf öğrencisi Turan Baran eserlerini okudu. Etkinliğe Konservatuvar Müdür Yardımcısı  Öğr. Gör. Salih Sütoğlu, akademisyenler ve öğrenci katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Ses Eğitimi Bölümü Türk Halk Müziği Anasanat Dalı Öğretim Görevlisi Gani Pekşen yaptı. Aynı zamanda etkinliğin danışmanı olan Öğr. Gör. Pekşen, “Anadolu’da sözlü geleneğin en önemli taşıyıcıları olan aşıklar, kalemleriyle gönüllere yazılar yazmışlardır ve o yazılar usta çırak ilişkisiyle günümüze kadar gelmiştir. İnsanların dillendiremediğini, göremediğini, aşıklar kendi sazlarında, kendi tellerinde, kendi dillerinde söylemiş ve yaşadıkları dönemin belge taşıyıcıları olmuşlardır. Katılım gösteren tüm akademisyenlere ve öğrencilere teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Etkinlikte sahne alan Turan Baran, Muharrem Ertaş’ın sanat hayatından, eserlerinden ve Abdal geleneğinden söz etti. Baran, daha sonra Muharrem Ertaş’ın, “Yağmur Yağdı Bulandı Hava”, “Karanfil Suyu Eyler”, “Deniz Dalgasız Olmaz”, “Giderim Giderim”, “Bana Gül Diyorlar”, “Bülbül”, “İşte Geldim İşte Gittim”, “Aydost Deyince Yeri Göğü İnleten” adlı eserlerini seslendirdi.

Etkinliğin sonunda Turan Baran’a danışmanı Gani Pekşen tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

Haber: Müjgan Öğe – Shafiullah Qaderi – Doğay Eser Akın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir