Rektör Prof. Dr. Budak, “MS’te erken tanı ve tedavi çok önemli”

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, merkezi sinir sistemi hastalığı Multiple Skleroz’a (MS) dikkat çekmek için Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı MS ve Demyelinizan Hastalıklar Polikliniğini ziyaret etti. Polikliniğin uluslararası standartlarda hizmet verdiğini belirten Rektör Budak, erken tanı ve tedavinin önemine dikkat çekti.

Merkezi sinir sistemi hastalığı Multiple Skleroz’a farkındalık oluşturmak amacıyla Mayıs ayının son haftasında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Dünya MS Günü etkinlikleri kapsamında, Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı MS ve Demyelinizan Hastalıklar Polikliniğini ziyaret etti. 2 bine yakın hastanın kayıtlı olduğu poliklinikte öğretim üyeleri, sağlık çalışanları ve hastalarla bir araya gelen Rektör Budak, tıp fakültesinin ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza attığını, Nöroloji Anabilim Dalı MS ve Demyelinizan Hastalıklar Polikliniğinin MS hastalığına karşı da Türkiye’nin öncü merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

UZMAN KADRO, KALİTELİ HİZMET

Türkiye’nin ilk MS merkezi olarak 1978 yılında kurulan kliniğin uzman kadrosuyla kaliteli bir hizmet verdiğini belirten Rektör Budak, “Kliniğimiz sıklıkla vurgu yaptığım multidisipliner çalışmaya örnek teşkil ediyor. Tanı ve tedavi aşamasında, Radyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Üroloji ve Psikiyatri Kliniklerinden destek alan kliniğimiz, uluslararası standartlara sahip bir yapıdadır. Kliniğimizin fiziki koşullarının daha da iyileştirilmesi, hizmet kalitemizi daha üst düzeye çıkartmak için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Erken tanı ve tedavi, uygun ilaç değişimleri ile hastalık kontrol altına alınabilir” diye konuştu.

“KADINLARDA GÖRÜLME ORANI DAHA YÜKSEK”

Rektör Budak ve hastane yönetimine çalışmaları hakkında bilgiler veren Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Nur Yüceyar, MS hastalığının dünyada belli bölgelerde daha fazla görüldüğünü, Türkiye’nin orta riskli bölgede bulunduğunu, Türkiye’de 50 bin kadar hastanın olduğunu söyledi. MS’in, beyin, omurilik, görme siniri ve beyinciğin etkilendiği bir santral sinir sistemi hastalığı olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Yüceyar, “MS, 20-40 yaş arasını etkiler. Kadınlarda görülme oranı iki ya da üç kat daha fazladır. Kişi bu hastalığı tüm yaşamı boyunca taşır” dedi.

“ZİYARET FARKINDALIK AÇISINDAN ÖNEMLİ”

Hastalığa karşı farkındalık yaratmak için yoğun çaba harcadıklarını kaydeden Prof. Dr. Yüceyar, “Uzun seyirli yolculukta hastası, hekimi, hemşiresi ve hasta yakını olarak bir MS ailesiyiz. MS ile tanışmak, barışmak, savaşmak, yürümek ve koşmak sloganımız. MS tedavisini daha iyi anlatmaya çalışıyoruz, video ve sunumlarla hastalık hakkında bilgiler veriyoruz, sorularını yanıtlıyoruz. Aktif katıldıkları MS hasta okulları, pilates kursları düzenliyoruz. Bu birliktelikler hasta memnuniyeti ve tedaviye uyumunu çok olumlu etkiliyor. Ayrıca hastalık hakkında tüm toplumda farkındalık kazandırılmasını sağlıyor. Bu anlamda Rektörümüz Necdet Budak’ın da ziyareti farkındalık yaratılması açasından çok önemli. Kendisine ziyareti ve destekleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir