Kazakistan Büyükelçisi’nden Ege Üniversitesi’nde Konferans

“Avrasya’nın Kalbi Kazakistan”

Kazakistan Büyükelçisi’nden Ege Üniversitesinde Konferans

Kazakistan Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi  Abzal Saparbekuly, Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi’nde “Avrasya’nın Kalbi Kazakistan” başlıklı konferans verdi.

Konferans öncesi Kazakistan Cumhuriyeti’nin Türkiye Büyükelçisi  Abzal Saparbekuly’u makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Çeşme Turizm Fakültemizde konferans vermek üzere üniversitemize gelen Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Sayın Abzal Saparbekuly’e nazik ziyareti için teşekkür ediyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından başlatılan “Diplomaside Altın Kariyer” etkinlikleri çerçevesinde, “Avrasya’nın Kalbi Kazakistan” başlıklı bir konferans gerçekleştiren Büyükelçi Saparbekuly, üniversite öğrencilerine Kazakistan’ın dış politikası ve Türkiye-Kazakistan ilişkilerinin stratejik önemini anlattı. Konferansa akademisyenler ve öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Üniversite gençliğinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, kariyer öyküsünü de gençlerle paylaşan Büyükelçi Abzal Saparbekuly, Çeşme Turizm Fakültesi’nde, Kazakistan ile ilgili yürütülen projelere destek vereceklerini kaydetti. Çeşme Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, konferansın açılış konuşmasında, Turizm Diplomasisi etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye-Kazakistan arasında turizm alanında işbirliğini geliştirecek akademik projeler hazırlayacaklarını belirtti.

Çeşme Turizm Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleşen konferansa, Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki okullarda öğrenim gören öğrenciler ve öğretmenler de katıldı. Çeşme Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan “İlham Veren Buluşmalar” etkinliği kapsamında, Büyükelçi’ye,Çeşme Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker tarafından,  “İlham Veren Büyükelçi “plaketi sunuldu.