Mobilya sektörünün genç Egeli temsilcileri sanayicilerle buluştu

Üniversite- sanayi işbirliği toplantıları

Mobilya sektörünün genç Egeli temsilcileri sanayicilerle buluştu

Mobilya sektörünün genç Egeli temsilcileri sanayicilerle buluştu. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve EÜ’nün, üniversite sanayi işbirliğinin daha ileri düzeye taşınması için yürüttüğü çalışmalar devam ediyor. Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu bünyesinde bulunan Mobilya Dekorasyon Programı öğrencileri ve Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği  Mobilya Çalışma Komitesi mobilya üreticileri ile ihracatçıları, Ege İhracatçı Birlikleri’nde bir araya geldi.

Ege İhracatçı Birlikleri’nde yapılan toplantıya Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Müjdat Kemer, Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksekokulu Mobilya Dekorasyon Programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci ve öğrencileri katıldı.

Toplantıda, Doç. Dr. Selçuk Demirci, İzmir’de mobilya imalatı yapan işletmelerde üretim ile ilgili karşılaşılan sorunlar üzerine bir sunum yaptı.  Mobilya endüstrisinin sorunları arasında eğitimli eleman ihtiyacının birinci sırada yer aldığını ifade eden Doç. Dr. Demirci, “Hammadde sorunu ikinci en büyük sorun, bunları teknolojik yetersizlik ve enerji sorunları takip ediyor. Sektörün beklentilerine uygun eğitimli eleman ihtiyacını karşılamak için ihracatçı ve sanayicilerle işbirliği yapmaya hazırız” diye konuştu.

Sunumunda, üniversite sanayi işbirliğini önemli olduğunu, bu kapsamda her türlü çalışmaya hazır olduklarını ifade eden Doç. Dr. Selçuk Demirci eğitim planlarının sanayinin ihtiyaçlarına göre yeniden düzenlenebileceğini söyledi.

Doç. Dr. Demirci, mobilya sektörünün inovatif tasarımlara ihtiyaç duyduğunu, bunun içinde de üniversitelerde bu alanda eğitim gören öğrencilerin teşvik edilmesi gerektiğini belirterek, İzmir’de düzenlenecek mobilya tasarım yarışmasının önemli olduğunun altını çizdi. Doç. Dr. Demirci, bu şekilde sektöre yeni tasarımcılar kazandırarak yapılan kreatif tasarım ve üretimlerle İzmir’i mobilyanın başkenti yapmanın hedeflenmesi gerektiğini belirtti

İzmir’de mobilya sektörünün bir başka sorununun ise; üretilen mobilyalar ile ilgili mobilya test laboratuvarının olmamasının olduğunu belirten Doç. Dr. Demirci, Ege İhracatçılar Birliklerinin desteği ile Ege Üniversitesi bünyesinde Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mobilya test laboratuvarının kurulabileceğini vurguladı.  

Eğitim programı içeriği sektöre göre belirlenmeli

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Cahit Doğan Yağcı, “Üniversite-sanayi ortaklığı bu anlamda hayati öneme sahip, eğitim programlarının içeriğinin sektörün beklentilerine göre belirlenmesi, üniversite öğrencilerinin mobilya tesislerini ziyaretlerinde birlikte hareket etmek istiyoruz” dedi. Doğan Yağcı, üniversite – sanayi işbirliği kapsamında okulun ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi Başkanı Müjdat Kemer ise üniversite – sanayi işbirliğini arttırmak amacıyla 15 yıldır çaba gösterdiklerini, üniversite öğrencilerinin mezun olduklarında mobilya sektöründe istihdam edilmelerini istediklerini, adapte sorununu çözmek için staj, mentörlük desteği vermek istediklerini dile getirdi.

Toplantı sonunda Ege Mobilya Kâğıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Mobilya Çalışma Komitesi üyeleri ve sanayiciler Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin sunumunun çok faydalı olduğunu ifade ederek, üniversite sanayi işbirliği çalışmalarının artırılarak ortak bilimsel proje yapmaya hazır olduklarını, bu kapsamda her türlü desteğe açık olduklarını belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir