EÜ ÇEVMER’den “Kariyer Yolculuğu” Semineri

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) tarafından “Kariyer Yolculuğu” semineri gerçekleştirildi. EÜ ÇEVMER Seminer Salonu’nda düzenlenen semineri, İzmir Demokrasi Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Erdoğan ile  Çevre Uzmanı Biyolog Tules Can verdi. Etkinliğe ÇEVMER Müdürü Prof. Dr. Dinçer Ayaz, ÇEVMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Armağan Kınal, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Kariyeri ve tecrübeleri ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan   Doç. Dr. Erdoğan, eğitim hayatından, sektörde karşılaştığı zorluklardan bahsederek öğrencilere kariyerlerini planlama sürecinde dikkat etmeleri gereken noktalara ilişkin tavsiyelerde bulundu.

Doç. Dr. Erdoğan, “Ege Üniversitesi benim evim dediğim bir yer. Akademik anlamda doğduğum, büyüdüğüm, geliştiğim ve akademik kimliğimi şekillendirdiğim yer burası. Bu alana nasıl yöneldiğime baktığımda aslında benden çok bu kariyerin yönlenmesinde benim dışımdaki insanlar daha etkili oldu. Bunlardan birisi matematik öğretmenimdi çünkü ben hesaplama tutkusuna sahip bir insandım. Akademik kariyerim üniversitede peyzaj mimarlığı bölümünü okumamla başladı. Başlangıçta mesleğimi tam olarak bilmiyordum ve toplumda da çok fazla bir farkındalık yoktu. Gittiğim bir derste peyzaj mimarlığının çevre açısından ne kadar önemli olduğundan bahsedildi. Sürdürülebilir yaşam biçimlerinin hayata geçirilebilmesi, bunların insanla birlikte ele alınması, biyoçeşitliliğe kentsel mekânlarda katkı sağlanabilmesi ve iklim kontrolünün yapılabilmesi gibi konularla ilgili olması sebebiyle mesleğim bende bir yer buldu ve akademik kariyerim bunun arkasından gitmemle başladı diyebilirim” dedi.

Öğrencilere öncelikle hedef belirlemenin ne kadar önemli olduğundan bahseden Doç. Dr. Nurdan Erdoğan, kariyer planlamada kendi alanlarında araştırma yapan lisansüstü öğrenciler için çeşitli referanslar ve başvurabileceği burs kaynakları önerdi. Doç. Dr. Nurdan Erdoğan, “Geleceği öngörmeyle ilgili çalıştım ve onunla ilgili çalışmaya  devam ediyorum. Çok keyif alıyorum ama burada önemli olan şeylerden bir tanesi de herhalde geleceğe dair öngörüleriniz olabilir ama bilemezsiniz. Bunun en iyi yolu da yaratmaktır. Bizler de çevre bilimi ve eğitimi alanında bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Çevre Uzmanı Biyolog Tules Can ise mesleğini eğitim hayatından ve kariyer yolculuğunda edindiği tecrübelerden bahsetti.  Can, yenilikleri takip etmenin ve dil öğrenmenin çok önemli olduğunu söyledi.  Biyolog Tules Can, konuşmasının sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtlayarak merak edilen konulara açıklık getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir