Prof. Dr. Öndoğan, “ Çalışmalarımızı Ege-Art ile sanatseverlerle buluşturacağız”

EÜ’de “Miniprint Çalıştayı” devam ediyor

İZMİR(Ege Ajans) – Ege Üniversitesi’nde  “8. Uluslararası EgeArt Sanat Günleri” kapsamında düzenlenen “Miniprint Çalıştayı”nın ikinci gününde konuk sanatçılar Zehra Çiçek ve Emre Celali, katılımcılara çeşitli baskı teknikleri konusunda bilgiler verdi. EÜ Moda ve Tasarım Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “8. Uluslararası Ege-Art Sanat Günleri kapsamında yapılan her türlü çalışmaları sanatseverlerle ve Ege Üniversitesi ailesi ile buluşturacağız” dedi.

  Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-iş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci’nin yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Miniprint Çalıştayı” etkinliğinde sanatçılar Zehra Çiçek ve Emre Celali; akademisyenlerin ve Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin katılımıyla atölye çalışması gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, “Ege-Art Sanat Günleri’nde yurtiçinden ve yurtdışından ulusal ve uluslararası sanatçılarımızın katılımıyla sanatsal etkinlikler, konferanslar ve çalıştaylar düzenliyoruz. Ege Üniversitesi Öğrenci Topluluklarını da işin içine katarak çalıştaylarımızda yaptığımız çalışmaları sanat günleri kapsamında, üniversitenin ve fakültelerin sergi alanlarında sanatseverlerle ve Ege Üniversitesi ailesi ile buluşturacağız” diye konuştu.

Ege Üniversitesi öğrencilerinin etkinliğe olan ilgisinin oldukça yoğun olduğunu söyleyen Prof. Dr. Öndoğan,  “Çeşitli sanat topluluklarımız, fotoğraf sanat topluluğumuz, moda ve tasarım sanat topluluğumuz ve ilgili sanat topluluğu öğrencilerimiz keyifle çalıştaylara katılıp, eserlerini çıkarıyor. Seçki oluşturma sürecine de gönüllü ve istekli katkı sunuyorlar. Bu heyecanlarının 9-15 Aralık tarihleri arasında sergi alanlarını, konser etkinliklerini ve konferansları da izleyerek devam ettirmelerini diliyoruz” diye konuştu.

Rektör Budak’tan etkinliğe büyük destek

EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın etkinliğe büyük önem verdiğini belirten Prof. Dr. Öndoğan, “Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak önderliğinde ve onun güçlü motivasyonuyla araştırma üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.  8. Uluslararası EgeArt Sanat Günlerine onursal başkanlık yapan Rektörümüz Prof. Dr. Budak,  bilimsel çalışmaların yanında sanat alanındaki faaliyetlere de ne kadar önem verdiğini yaptığı çalışmalarla gösteriyor” dedi.

Etkinlik Yürütücüsü Doç. Dr. Dizar Ercivan Zencirci, “Bugün çalıştayımızın ikinci günü. Sanatçılarımız Zehra Çiçek ve Emre Celali, ağaç baskı ve monoprint teknikleriyle çalışmalarını yapacaklar. Ağaç baskı tekniğinin kendi içerisinde iki farklı yöntemi var. Sanatçılarımızdan Emre Celali, çoklu kalıp sistemini kullanırken; Zehra Çiçek ise eksiltme yöntemiyle ağaç baskılarını gerçekleştirecek. Çalıştayımıza tüm öğrencileri ve baskıya gönül vermiş sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

HABER:  Aylin Canpolat-Kaan Halitoğulu-Tayfun Holin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir