Ege’de “Hayata Gülümse” Konferansı

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan Egeli gençlerle bir araya geldi

Ege’de “Hayata Gülümse” Konferansı

Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan Egeli gençlerle bir araya geldi. Ege Üniversitesi (EÜ) İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda “Hayata Gülümse” konferansı gerçekleştirildi. EÜ Yeniler Topluluğu öncülüğünde düzenlenen konferansı Eğitimci-Yazar, Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan verdi. Programa,  İzmir Gençlik Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, EÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Ayönü, Türkiye Gençlik Vakfı İl Başkan Yardımcısı Mert Yeşilyurt, EÜ Yeniler Topluluğu Üyeleri,  akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesinde gençlerle bir araya gelen Eğitimci-Yazar Sıtkı Aslanhan, hayata olan motivasyonu güçlendirme ve hedeflere yönelme noktasında yapılması gerekenler ile ruhun ve motivasyonun nasıl kontrol edileceğine dair ipuçlarını anlattı.

Başarı ve mutluluk için hayata gülümsenmesi gerektiğini vurgulayan Aslanhan, “ Bugün insanlar geçmişe göre daha lüks evlerde oturuyor, daha iyi arabaya biniyor fakat daha mutsuz. Bugün geçmişe göre daha çok para kazanmamıza daha büyük ve daha lüks evlerde oturmamıza rağmen daha mutsuzuz.  Sağlık imkânları her geçen iyileşmesine rağmen daha sağlıksızız. İletişim teknolojisi inanılmaz noktada ama her geçen gün insanlarla daha az iletişim kuruyoruz. Uzaya gidiliyor ama kendimizi, eşimizi, çocuklarımızı keşfedemiyoruz. Bir adım ötemizde sofrasına koyacak bir ekmeği olmayan komşumuzu fark etmiyoruz.  İnsanlar komşularından dahi habersiz durumdalar, mutluluk dünyayı terk mi ediyor? Oysaki mutluluk her gün kapınızı çalıyor. İnsanlar mutluluğu ilk olarak üniversite kazanma, iş bulma, evlenme, çocuk ve ev sahibi olma adımlarında arıyorlar. Millet olarak tebessüm etmesini bilmiyoruz, dünyayı değiştirmek çok kolay. Etrafına neşe saçan, işini seven insanlara ihtiyaç var. Anneler küçüklüğümüzde başımıza bir şey gelecek endişesiyle bizleri engelledi.  Anne ve babada arayıp bulamadığı sevgiyi çocuklar başka yerlerde arıyorlar. Duygularını aile içinde gösteremiyorlar. Dertlerini iletişim kurdukları başka insanlara anlatıyorlar.” dedi.

Programda konuşan Türkiye Gençlik Vakfı İl Başkan Yardımcısı Sosyolog Mert Yeşilyurt, “Gençlerin yanında olan, gençleri şuurlandırmak için eğitimlerine devam eden Sıtkı Aslanhan hocamıza teşekkür ediyorum. Hayata gülümsememe hastalığımız var. Sanki bu dünyada sonsuza kadar yasayacakmışız gibi dert ediyoruz bazı şeyleri. Bugün kıymetli hocamız hayata gülmeyi öğretecek bizlere” diye konuştu.

EÜ Yeniler Topluluğu Başkanı Deniz Yavuz ise “Dünya üzerinde iyiliğe güzele dair ne varsa hakkın ve adaletin yanında olarak sürekli bu değerleri savunuyoruz.  Temiz içme suyundan faydalanamayan, açlıktan ölen insanlar ve çocuk isçilerin olduğu bir dünyada mazlumun yanında olarak, yeni insanların ortaya çıkması gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir