Çağdaş Işıl, “YouTube, 10 yıl sonra başka bir mecra olacak”

  İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu tarafından düzenlenen “Ege Üniversitesi Medya Günleri” etkinliği Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Medya ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin konuk olduğu etkinliğe katılan sanatçı Merve Özbey “Medya ve Müzik” konusundaki deneyimlerini Egeli öğrencilerle paylaştı. Lütfi Karaca ve Çağdaş Işıl ise  “Teknoloji ve Medya” ile ilgili bilgiler verdi.

Dokuz Eylül Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Lütfi Karaca ve Çağdaş Işıl, küçüklükten beri teknolojiye ilgi duyduklarını, bu nedenle de bu alana yöneldiklerini söyledi. Oluşturdukları YouTube kanalı “webtekno” çerçevesinde bilgiler vererek yöneltilen soruları yanıtlayan Karaca ve Işıl, teknolojik gelişmeler bağlamında YouTube kanallarından bahsetti. Webtekno, teknolojik ürünlere sağlamlık testi uygulayarak bu testleri belirli içeriklerle videolara dönüştürüyor.

YouTube’da iki milyon takipçiye sahip olmanın kolay bir şey olmadığını belirten Işıl, “Bizdeki video incelemelerine baktığımız zaman, herkesin anlayabileceği bir seviyede, insanların merak ettiği şeylerle ilgilenen bir YouTube kanalıyız. Kanalı bir gelir elde etmek için değil, büyümesi için kurduk” dedi.

Webtekno’nun içeriği hakkındaki soruları yanıtlayan Karaca ve Işıl, teknoloji ve medya ilişkisi ile ilgili de konuştu. Piyasadaki teknolojik ürünler ile ilgili kısa değerlendirmelerde bulunan ikili, geleneksel medya platformlarının yerini almakta olan sosyal medya bağlamında YouTube’u değerlendirdi. YouTube’un demokratik bir iletişim için uygun bir yer olduğunu ve herkese fırsat tanıdığını söyleyen ikili, platformun bugünkü konumuna geleceğini hiç tahmin etmediklerini belirtti. YouTube’un geleceği hakkında ne düşündükleri sorusuna Çağdaş Işıl, “Belki 10 yıl sonra YouTube başka bir mecra olur ve biz oraya geçeriz ya da YouTube devam eder. Ama artık yayıncılık olayı televizyondan buraya taşındı” diye konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Sanat Müziği eğitimi alan Merve Özbey de Medya Günleri etkinliğinde yer aldı. Birçok ünlü sanatçının vokalliğini yapan Özbey, kısaca kendini tanıttı. Geçmişte yer aldığı projelerden bahsederek öğrencilerin müzik ile ilgili sorularını yanıtladı. İçtenlikle konuşan Özbey, öğrencilerin alkışlarını topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir