Egeli genç iletişimciler film yapımcılığı üzerine bilgilendirildi

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi “Kariyer Günleri” kapsamında genç iletişimcilerle bir araya gelen Kılınç, “Vakit kaybetmeden alanınızdaki staj olanaklarını ve çeşitli festivallerin verdiği destekleri takip edin” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Kabadayı ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Dekan Prof. Dr. Takımcı, “İletişim Fakültesi olarak öğrencilerimizi sektörün başarılı temsilcileri ile bir araya getirmeye devam ediyoruz. Emre Kılınç, yine bizim fakültemizden mezun olmuş, başarılı ve örnek bir iletişimci. Bugün aramızda olduğu için kendisine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Mezunları ile halen eğitim gören öğrencileri arasındaki iletişime büyük önem veren Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV ve Sinema Bölümü, Kariyer Günleri kapsamında bu kez Olur Film Yapım Şirketi sahibi Emre Kılınç’ı konuk etti.

Kısa ve uzun metrajlı filmlere bütçe bulma konusundaki deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Emre Kılınç, sektörde sıkça rastlanan sorunlar hakkında yeni iletişimcilere uyarılarda bulundu. Kılınç, sektörde en önemli kişilerden birinin yapımcılar olmasına ve üretici bireylerin özgür yaratımlarına ket vurabileceğine dikkat çekti.

Emre Kılınç, yapımcıların da İletişim Fakülteleri gibi ilgili alanlardan mezun olmasının bu zıtlaşmayı en aza indireceğine inandığını dile getirdi. Film fonlama ve film projelendirme konularında da bilgilerini öğrencilerle paylaşan Emre Kılınç, geleceğin iletişimcilerine, vakit kaybetmeden alandaki staj olanaklarını ve çeşitli festivallerin vermekte olduğu destekleri takip etmelerini tavsiye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir