Ege Üniversitesi’nde “KOAH için Hep Beraber” Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı

 20 Kasım Dünya KOAH Günü nedeniyle, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alev Gürgün koordinatörlüğünde,  Türk Toraks Derneği işbirliği ile bu yıl ilk kez İzmir’deki diğer üniversite ve kurumlardan (Dokuz Eylül Üniversitesi, Katip Çelebi Üniversitesi, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ) öğretim üyeleri ve uzmanların da konuşmacı olarak yer aldığı “Hasta Eğitim ve Bilgilendirme Toplantısı” düzenlenecek. Bilgilendirme Toplantısı 20 Kasım 2019 Çarşamba günü saat: 09:30’da Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhiddin Erel Amfisi’nde yapılacak.  Ayrıca İzmir’in her bölgesinde yaşayan KOAH’lı hastaların da bu toplantıya katılımının sağlanması amaçlanıyor. İzmir’de ilk defa böylesine her kurumdan katılımın olduğu bu toplantıda hastalar KOAH’ı tüm yönleriyle tanıma fırsatı yakalayacak.

Toplantı konusunda bilgi veren Prof. Dr. Alev Gürgün, “Türkiye’de 40 yaş üstü her 5 kişiden birinde KOAH bulunmaktadır, ancak 10 KOAH hastasının sadece biri doktora başvuruyor ve doğru tanı alabiliyor. Bu nedenle etkinliğimizde KOAH’ı tüm yönleriyle ele alarak toplumsal farkındalığın artmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. KOAH’ın ilerleyici bir hastalık olmasına karşı önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu bir kez daha vurgulayarak hastalarımızı bilgilendireceğiz. Herkesi, KOAH’ı tüm yönleriyle ele alacağımız etkinliğimize katılmaya davet ediyorum. Bu yıl ‘KOAH için Hep Beraber’ mottosuyla yola çıktık” diye konuştu.

KOAH, TÜM YÖNLERİYLE ELE ALINACAK

Toplantıda; Uzm. Dr. Funda Elmas Uysal ‘‘ KOAH Nasıl Bir Hastalıktır?’’, Doç. Dr. Ali Kadri Çırak “KOAH Tanısı’’, Doç. Dr. Aylin Alpaydın ‘‘ KOAH’ta İlaç Tedavisi’’, Doç. Dr. Hülya Şahin ile Uzm. Fizyoterapist Tolga Çapanoğlu ‘‘KOAH’ta Rehabilitasyon’’, Doç. Dr. Muzaffer Onur Turan ‘‘KOAH’ta Oksijen Tedavisi’’, Prof. Dr. Bünyamin Sertoğullarından ‘‘KOAH’ta Solunum Destek Cihazları’’, Uzm. Dr. İpek Coşkunol ‘‘Sigara Bırakma Yöntemleri’’, Prof. Dr. Meltem Taşbakan ‘‘KOAH’ta Aşılar’’, Doç. Dr. Sami Deniz ‘‘KOAH’ta Beslenme’’ ve Doç. Dr. Yelda  Varol  ‘‘KOAH’ta Alevlenmeler’’ konularındaki sunumları ile hastaları bilgilendirecek.

HER KATILIMCIYA ÜCRETSİZ SOLUNUM EGZERSİZ CİHAZI

 Toplantının ‘‘Doktoruma Soruyorum’’ bölümünde ise Prof. Dr. Alev Gürgün ile Uzm. Dr. Serpil Tekgül katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Tüm katılımcılara solunum egzersiz cihazı hediye edilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir