Gülses, sesiyle Ege’yi büyüledi

Ahsen Demircioğlu-Yunus Uyar

İZMİR(Ege Ajans)- Türk müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden olan TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı  Melihat Gülses, Ege Üniversitesi’nde konser verdi.Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirilen  “Gönülden Gönüle Melihat Gülses” dinletisine akademisyen ve öğrencilerin ilgisi yoğundu.

Koordinatörlüğünü Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Öğretim Görevlisi  Dr. Serap Nargaz Akdeniz’in yaptığı dinletide; Solist Gülses’e; kanunda Necati Gönüldaş, kemanda Seray Kantarcı, Udda Ahmet Höbek, Çelloda Gülce Avcı, piyanoda Serdar Seven ve vurma çalgılarda Hilmi Çetin eşlik etti.

  Dinletiye Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan, Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuarı Müdürü Prof. Dr. Hakan Cevher, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Dinleti öncesi kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Türk müziğinin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden, Türkiye’nin güzide sesi, TRT İstanbul Radyosu Ses Sanatçısı  Melihat Gülses’i  Üniversitemizde ağırlamaktan onur duyuyorum” dedi. Dinletide, Gülses sırasıyla; “Rüya Gibi Uçan Yıllar Biraz Durun Durun Biraz, Sen Saçlarıma Koşan Aklar Gibisin, Damlalar Damla Damla İçimde Çağlar Gibi, İnce Bir Bulut Gibi Siyah İpek Peçesi, Üsküp Sevda Şarkısı, Çok Aşığın Var Diyorlar, Kaçsam Bırakıp Senden Uzak Yollara Gitsem, Denizde Akşam ve Gül Dalında Öten Bülbülün Olsam” eserlerini seslendirdi.

Dinleti sonrası Gülses, “Ben üniversitelerde çok konserler verdim. Çoğunda dekanlar veya rektör katılmadı. Rektörümüz konserimize katılarak bizleri onure etti. Bu yüzden hocamızın değerini bilelim” diye konuştu.

Konser sonunda Rektör Prof. Dr. Budak, Melihat Gülses’e çiçek verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir