Ege’den ‘‘Anormal Uterin Kanama ve Vaginit Sempozyumu’’

Ege Üniversitesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı tarafından ‘‘Anormal Uterin Kanama ve Vaginit Sempozyumu’’ düzenlendi. Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen sempozyumun açılış törenine; EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kutsal Turhan, EÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Tuncay Göksel dekanlık ve başhekimlik üst yöneticileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Sempozyumun açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi Hastanesinin ‘‘A plus’’ hastaneler arasında yer aldığını hatırlatarak ‘‘Verdiğimiz klinik hizmetlerin başarısını bilimsel çalışmalarımızla da sürdürüyoruz. Bugün düzenlenen sempozyum da bu düşüncemizle hayata geçiriliyor. Burada yapılacak sunumlar ile sadece durum tespiti değil aynı zamanda çözüme yönelik yeni bir yaklaşım ve yöntem geliştirmenin de hayata geçirileceğine inanıyorum. Sempozyumumuzun kadın hastalıkları alanında oldukça kıymetli faydaları olacağını inanıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle sempzoyumun düzenlenmesinde emeği geçen başta kadın hastalıkları ve doğum anabilim dalı öğretim üyelerimiz olmak üzere herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum’’ şeklinde konuştu.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil ise sempozyum kapsamında sık karşılaşılan vakaların tıbbi yöntemleri güncel gelişmeler ışığında yeniden değerlendirileceğini ifade ederek ‘‘Anabilim dalı olarak bu tip kısa süreli sempozyumlar, kurslar düzenliyoruz. Bu kurslar bizim için de iyi oluyor. Bir süredir hem eğitim amaçlı hem de bizlerin bilgi ve donanımlarını da artıracak toplantılara yöneldik. Bu toplantıları sürdüreceğiz. Kliniğimiz hem operasyon hem de akademik anlamda oldukça iyi durumda. Son dönemde üst yönetimimizin desteği ile ekipmanlarımız da yenilendi. Hastanemiz de yenilenme aşamasına geldi. Bu, üniversitemiz için son derece sevindirici bir durum. Bizi her konuda destekleyen Rektörümüze, dekanımıza ve başhekimimize teşekkür ediyorum.  Sempozyumumuzun hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Sempozyum Başkanı Doç. Dr. Ali Akdemir, sempozyumda poliklinik başvurularının ciddi sayılarda olduğu iki önemli konunun masaya yatırılacağını ifade ederek ‘‘Üniversitemizde bu tür organizasyonları rahatlıkla yapmamızı sağlayan idarecilerimize, biz genç akademisyenlere akademik hayatımızı nasıl şekillendirmemiz gerektiği konusunda örnek teşkil ettikleri için Anabilim Dalı Başkanımız ve diğer hocalarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir