EÜ Tekstil Mühendisliği Bölümü 93 yılı mezunları bir araya geldi
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü 1993 yılı mezunları bir araya gelip hasret giderdi. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, mezunlar buluşmasına katılarak 93 yılı mezunlarıyla bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümümüzün 1993 yılı mezunlarıyla bir araya geldik. ‘İyi ki Egeliyiz’ ve gerek akademide gerekse sektörde üniversitemizi temsil eden değerli mezunlarımız anılarını tazeledi” dedi. EÜ Tekstil Mühendisliği 93 yılı mezunları adına organizasyonu oluşturan Egeli Mezun Devrim Özcan, Egeli olmanın gururunu hep yaşadıklarını ifade etti.
Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü dersliklerinde buluşan mezunlar eski günleri yâd ederek anılarını tazelediler. EÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Perin Akçakoca Kumbasar, “Bölümümüzde 93 mezunu 45 arkadaşımız, 12 hocamız ile buluştular. Mezunlarımız aslında üniversiteye başlamalarının ve tanışmalarının otuzuncu yılı kutladı. Bu etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak teşrif ederek bizleri onurlandırdı. Mezunlarımız yaptıkları konuşmalarında 30 yıl önce çokta bilinçli olmayan tercihlerle girdikleri bölümümüzde aldıkları standart üstü eğitimin yanında çok güzel öğrencilik yılları yaşadıklarını ve güzel dostlar edindiklerini özellikle vurguladılar” dedi.
Prof. Dr. Perin Akçakoca Kumbasar, “Mezunlarımız bölüme geldiklerinde çok mutlu olduklarını ancak bazı üzüntüleri oluğunu da bizlerle paylaştılar. Bölümün kendi öğrencilik yıllarında Ege Üniversitesi’nin ‘Ege Tıp’ ve ‘Ege Bilgisayar’ ile birlikte bir markası olduğunu belirten mezunlarımız dünyada sayılı uygulamalı eğitim verilen bölümlerden biri olan Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün marka değerinin korunmasının önemine vurgu yaptılar. Bölümümüzde uygulama işletmelerinde gerek alt yapı gerekse teknik eleman problemlerinden büyük üzüntü duyduklarını belirten 93 Mezunları giriş taban puanlarındaki düşüşün bu yıl yükselmeye geçmesinden memnuniyet duyduklarını da belirttiler” diye konuştu.
EÜ Tekstil Mühendisliği bir marka
Prof. Dr. Perin Akçakoca Kumbasar, “Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Necdet Budak’ın bölümümüze verdiği önem hem bizi hem de mezunlarımızı oldukça memnun etti. Nitekim Ege Üniversitesi içinde değişen ve yenilenen birçok yapı içinde tek değişmeyen bölüm binasının Tekstil Mühendisliği binası olacağını söylemesi bizlere verdiği önemin göstergesi. Zira Bölüm Binamız özel mimarisi, bahçesi ve uygulama işletmesi ile çok özel ve tarihi bir değere sahiptir. Mezunlarımızla buluşmada bu konunun Rektörümüz tarafından dile getirilmiş olması bizler için ayrı bir önem taşımaktadır” dedi.
Mezunlarla ilişkilerinde her zaman etkin tutmaya özen gösterdiklerini ifade eden Prof. Dr. Akçakoca Kumbasar, “Bizler Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği olarak ülkemizin en önemli endüstri kollarından biri olan tekstil sanayisine bu zamana kadar yetiştirmiş olduğumuz mezunlarımızın katkısı olduğuna inanmaktayız. Bu nedenle mezunlarımızla ilişkilerimiz her zaman etkin tutmaya ayrı özen gösteriyoruz. Ege Tekstilin bir marka olduğuna inanıyoruz. Bu marka değerin korunması ve gelişmesi için de elimizden geleni yapacağız. Mezunlarımız ve öğrencilerimizle gücümüze güç katmak ve lokomotif sektörümüze nitelikli mühendis yetiştirmek için gerekeni yapmak misyonumuzdur” dedi. Ayrıca Prof. Dr. Akçakoca Kumbasar, “Ege Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümünün bir kongre markası olan ‘XV. Uluslararası İzmir Tekstil ve Hazır Giyim Sempozyumu’nun (IITAS 2019) 29-31 Ekim 2020 tarihlerinde yapacağımızı da bu toplantıda mezunlarımıza bildirdik. Çünkü bu marka sempozyum mezunlarımızın bilgi edinmek ve buluşmak için katılmaktan son derece mutluluk duyduğu bir platform olma özelliğindedir” dedi.
“Sektörün genç beyinlere her zaman ihtiyacı olacak”
Mezunlar adına konuşan Devrim Özcan, “Bölümün hak ettiği değeri kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Necdet Budak’ın ve Bölüm Başkanımız Perrin Akçakoca Kumbasar’ın emeği ve desteği ile en kısa zamanda geri kazanacağını umut ediyoruz. Zira bu sektörün güncel bilgilerle donanmış, sektörün ihtiyaçlarına göre yetişmiş genç beyinlere her zaman ihtiyacı olacak. Tekstil sanayi son 40 yılda Türkiye ihracatının lokomotifi olmuş ve olmaya da devam edecek. Bizim için anlamlı bu günü bizimle paylaşan değerli hocalarımıza saygılarımızı bir kez daha sunma fırsatını bize verdikleri için teşekkür ediyoruz. Sayın Rektörümüze, biz eski mezunlarına kıymet verip buluşmamızı onurlandırdığı için teşekkür ediyor, saygılarımızı sunuyoruz. Sınıf arkadaşlarıma ise çok özel bir teşekkür sunmak isterim, hayatın tüm ağırlığına, işlerinin yoğunluğuna rağmen her çağrıya ses verip geliyorlar. Sağ olsunlar, dostluğumuz tüm diğer mezunlara örnek olsun” dedi.