Doç. Dr. Şahin, “EÜ Tazelenme Üniversitesi’nin 500 kayıtlı öğrencisi bulunuyor”

Yaşlı nüfus artış hızına paralel olarak yaşlılık ve yaşlı sağlığı konularında farkındalık yaratmak amacıyla tüm dünyada “1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü” olarak anılıyor. Ege Üniversitesi’nde hayata geçirilen “Tazelenme Üniversitesi” kapsamında  60 yaş üstü bireyler geriatri, arkeoloji, halk sağlığı, mitoloji, palyatif bakım, hastalıkta ve sağlıkta bakım, psikoloji teorik derslerinin yanı sıra  psikodrama, tango, halk dansları, örgü, aikido, yoga, metin atölyesi gibi  uygulamalı pratik  derslerini öğreniyor. 

Ege Üniversitesi’nde hayata geçirilen “Tazelenme Üniversitesi” 60 yaş üstü bireylerin daha sağlıklı, üretken ve aktif olmaları için gönüllü öğreticilerin verdiği derslerle devam ediyor.  Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi Yürütücüsü, Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevnaz Şahin, “Tazelenme Üniversitesi 60 yaş üzeri bireylere lisans eğitimi hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesidir. Hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen kısmını oluşturmaktadır, 3. Yaş üniversitesi olarak tanımlanmaktadır. Şu anda yaklaşık 500 kayıtlı öğrencimiz var” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi,  2016 yılında Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ve Doç. Dr. Sevnaz Şahin önderliğinde derslere başladı. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölümü İç Hastalıkları Anabilim  Geriatri Bilim Dalı ve  Tazelenme Üniversitesi ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Sevnaz Şahin, “Ege Üniversitesi Geriatri Bilim Dalı, 2008 yılında Prof. Dr. Fehmi Akçiçek tarafından farklı alanlarda öğretim üyelerinin katılımı ile multidisipliner olarak kurulmuştur. Şu anda 2 Profesör, 1 Doçent, 2 Uzman ve 10 geriatri yan dal asistanı ile hizmet vermektedir. Geriatri Polikliniği ve Unutkanlık Polikliniği olarak her gün poliklinik hizmeti, 12 adet özel oda ile  yatarak tedavi hizmeti verilmektedir” dedi.

Tazelenme Üniversitesinin 60 yaş üzeri bireylere lisans eğitimi hedefleyen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu ifade eden Doç. Dr. Sevnaz Şahin, “Tazelenme Üniversitesi hayat boyu öğrenmenin ileri yaşa denk gelen kısmını oluşturmaktadır, 3. Yaş Üniversitesi olarak tanımlanmaktadır. 2016 yılında Prof. Dr. Fehmi Akçiçek ve şahsımın önderliğinde aylık toplantılarla başlamış sonrasında haftada 3 teorik 2 gün pratik olmak üzere derslere başlamıştır. Teorik derslerden bazıları geriatri, arkeoloji, halk sağlığı, mitoloji, palyatif bakım, hastalıkta ve sağlıkta bakım, psikolojidir. Uygulamalı pratik  derslerden bazıları  psikodrama, tango, halk dansları, örgü, aikido, yoga, metin atölyesidir. Dersler 20 Mayıs amfisinde saat 17.00- 20.00 arasında yapılır. Şu ana kadar toplam 120 öğretim üyesi mesai saati dışında yapılan bu eğitimlere gönüllük temelinde gelerek katkı vermişlerdir. Şu anda yaklaşık 500 kayıtlı öğrencisi vardır. Bu sene 100 olarak belirlenen yeni öğrenci kaydı ilk gün dolmuş  50’ye yakın öğrenci de yedek olarak kayıt edilmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir