ÖĞRENCİ ODAKLI ÜNİVERSİTE

Ege Üniversitesi (EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yeni eğitim öğretim dönemi öncesinde EÜ Öğrenci Konseyi’nin düzenlediği 3. Öğrenci Çalıştayı’na katıldı. EÜ Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen çalıştayda konuşan Prof. Dr. Budak “Öğrenci odaklı üniversite konsepti ile yoğun bir eğitim öğretim yılına hazırlanıyoruz. Öğrenci Konseyimiz, üniversitemizdeki öğrenci topluluklarının temsilcileri ve üyeleriyle yeni döneme ilişkin verimli bir toplantı yaptık. Gençlerimizle eğitim, kampüs yaşamı sosyal, sportif ve sanatsal faaliyetlere yönelik değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

EÜ Özdere Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde düzenlenen öğrenci çalıştayına EÜ Öğrenci Konseyi üyeleri ve topluluk temsilcileriyle üyeleri katıldı. Öğrenciler, çalıştayda iki gün boyunca yeni eğitim öğretim dönemine ilişkin faaliyetlerini planlama fırsatı bulurken, Rektör Necdet Budak’la da bir araya geldi. Öğrencilerle uzun ve verimli bir toplandı yaptıklarını söyleyen Rektör Budak, “Öğrenci odaklı bir üniversite konseptiyle faaliyetlerimizi yürütüyoruz. Öğrencilerimizin her birini danışmanım olarak değerlendiriyorum. Onlarla geliştirdiğimiz verimli iletişim sayesinde en iyi eğitimi almaları için canla başla çalışıyoruz. Öğrencilerimizin; barınma, beslenme ve güvenlik konuları başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarını karşılamak için onlarca uygulamayı hayata geçirdik veya var olanları iyileştirdik. Gençlerimizi en iyi şekilde hayata hazırlamak için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz. İyi eğitim almalarının yanında, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda da faal bireyler olmaları için onlara çeşitli imkanlar sağlıyoruz. Huzurlu ve yeşil bir kampüste eğitimlerini sürdürmeleri bizim için çok önemli. Gençlerimizle bir hafta sonra başlayacak olan eğitim-öğretim yılı öncesinde buluşarak çok verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Üniversitemizi, öğrencilerimizle birlikte daha ileri noktalara taşıyacağımızdan eminim. Tüm öğrencilerimize yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.