Ege’den “Melanom Halk Günü” Etkinliği

Asena Karcıer

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Kliniği her yıl mayıs ayında Euromelanoma kampanyası kapsamında; benler, melanom ve diğer deri kanserlerine dikkat çekmek ve halkı bilgilendirmek amacı ile etkinlikler düzenliyor.

Bu yıl Euromelanoma kapsamda 21 Mayıs 2019 Salı günü, saat 09.00-13.00 arasında, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Muhiddin Erel Amfisi’nde “Melanom Halk Günü” bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilecek.

Toplantıda benler, melanom, melonomdan ve eşitli deri kanserlerinden korunma yolları ve tedaviler konusunda ilgili branşlardan uzman hocalar kısa bilgiler verecek. Bu bilgilendirmelerin ardından katılımcılar ile karşılıklı soru-cevap şeklinde devam eden bir panel yapılacak.

Toplantıya, başta çok sayıda beni olan veya geçmişte melanom öyküsü olanlar ve yakınları olmak üzere, bu konularda bilgilenmek isteyen tüm halkı beklediklerini söyleyen Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Dermato-Onkoloji Ünitesi Sorumlu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Işıl Karaaslan, 20 Mayıs 2019 Çarşamba günü  ayrıca  ücretsiz muayene yapacaklarını belirtti.

Cilt kanserleri içerisinde yer alan bir kanser türü olan Melanom hakkında Ege Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğin detayları şu şekilde;

PROGRAM

09.00-09.10: Açılış (Prof. Dr. Gülşen Kandiloğlu)

09.10-09.20: Melanom nedir? (Prof. Dr. Fezal Özdemir)

09.20-09.30: Erken tanı nasıl mümkün? (Prof. Dr. Işıl Karaarslan)