Üreticiden öğrenciye Türkiye’de ilk işbirliği

Ege Üniversitesi ve Tarım Kredi Kooperatifleri üreticiden öğrenciye doğrudan kaliteli ve sağlıklı beslenme için el ele verdi

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri örnek bir işbirliğine imza attı. İki kurum arasında imzalanan protokolle, Ege Üniversitesi’ndeki yemekhanelerde üretilen yemek için ihtiyaç duyulan gıda maddeleri Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından karşılanacak.

DİĞER ÜNİVERSİTELERE ÖRNEK OLACAK

Ege Üniversitesi, öğrencileri ve çalışanları için gerçekleştirdiği yemek üretiminde gereken gıda maddelerini artık Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden alacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak ve Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın önderliğinde hazırlanan işbirliği protokolü diğer üniversitelere örnek olacak. Protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan direkt olarak öğrenciye kaliteli sağlıklı ve daha uygun fiyatlı gıda ürünleri ulaştırılmış olacak.

KALİTELİ VE SAĞLIKLI GIDA DOĞRUDAN ÜRETİCİDEN ÖĞRENCİYE ULAŞACAK

Türkiye’de bir ilki daha hayata geçirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Prof. Dr. Necdet Budak “Öğrencilerimiz anne babalarının bize en değerli emanetleri, onlara en kaliteli eğitim öğretimle birlikte; barınma beslenme gibi hayati konularda da yine en kaliteli hizmeti sağlamak bizim görevimiz. Beslenme konusunda kaliteyi artırmak adına attığımız adımlara bir yenisini daha ekliyoruz. Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri imzaladığımız protokol ile üreticiden hiçbir aracı olmadan en kaliteli, sağlıklı ve uygun fiyatlı ürünleri bize temin edecek. Ayrıca bu tür bir işbirliği ilk olma özelliğine de sahip. Diğer Üniversitelere örnek olacak işbirliği ile öğrencilerimiz ve çalışanlarımız daha kaliteli ve sağlıklı yemek yemiş olacak. Böylece hem tarım üreticisinin emeği en iyi şekilde değerlenecek, hem de öğrencilerimiz kaliteli ve sağlıklı bir şekilde beslenecek. Aynı zamanda Ziraat Fakültesi öğretim üyesi olarak işbirliğimizin kooperatif üyesi çiftçilerimize de destek sağlayacak olması beni ayrıca mutlu ediyor” diye konuştu.

Tarım Kredi Kooperatifi Pazarlama Daire Başkanı Hakan Şahin, Bölge Müdürü Mehmet Tevfik Ongun ve diğer yetkililer Rektör Prof. Dr. Budak’ı ziyaret ederek işbirliği ile ilgili detaylı bir görüşme gerçekleştirdiler.

Ege Üniversitesi’nde eğitim öğretimin devam ettiği dönemlerde günde 15 bin kişilik yemek üretimi gerçekleştiriliyor. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise bu rakam günlük 7 bin 500. Protokol ile Ege Üniversitesi, Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi’nden süt ve süt ürünleri, bakliyat, konserveler, yağlar başta olmak üzere çeşitli gıda maddelerini temin edecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir