Ege’de “ Pelvik Taban Eğitimi Kursu” düzenlendi

Kadınlarda idrar kaçırma ile ilgili dünyada en çok yapılan TOT ameliyatının mucidi Prof. Dr. Delorm Ege’ye konuk oldu 

Nazlı Ersözlü

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı ve Türk Ürojinekoloji ve Rekonstrüktif Cerrahi Derneği tarafından “Dört Dörtlük Pelvik Taban Eğitim Kursu” düzenlendi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Haluk Tavmergen Konferans Salonunda düzenlenen eğitime, kadınlarda idrar kaçırma ile ilgili dünyada en çok yapılan TOT(transobrurator tape) ameliyatının mucidi olan  Prof. Dr. Emmanuel Delorm katıldı.

Konu ile ilgili bilgi veren kurs direktörü ve aynı zamanda Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Yeniel ve Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalı Başkanı  Prof. Dr. İsmail Mete İtil, program kapsamında ilk iki gün multidisipliner bir program ile ürojinekolojide temel ve ileri değerlendirme konuları kursiyerlerin interaktif katılımları ile gerçekleştirildiğini belirttiler.

  Üçüncü gün Prof. Dr. Emmanuel Delorme’nin sunumu ile başladı. Kendisi ameliyat ile ilgili geliştirdiği ve daha başarılı olduğunu söylediği yeni tekniğini tanıttı. Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Okan Bilge ve Doç. Dr. Servet Çelik ile birlikte hazırlanan kadavra çalışmasında Prof. Dr. Delorme uygulamalı olarak tekniğini hem kursiyerlere hem de “Canlı Bağlantı” ile toplantı salonuna aktardı.

Etkinlik kapsamında kursiyerlerin de aktif olarak katıldıkları diseksiyon ve cerrahi uygulama simülasyonları başarılı şekilde yapıldı. Doç. Dr. Yeniel önümüzdeki dönemde düzenli aralıklarla kurslar yapılarak konu ile ilgili farkındalık, bilgi ve beceri düzeylerinin artırılmasının amaçlanacağını bildirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir