Ege’de “Springer Nature Yazar Çalıştayı”  gerçekleştirildi

“E-Kitap Kullanımı Dergi Kullanımının Üzerine Çıktı”

Erhan Ozan Acıdere – Emre Tezcan

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi (EÜ), akademik yayın hazırlama süreçleriyle ilgili düzenlediği toplantılara bir yenisini daha ekledi. Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ve Springer Nature Yayınevi iş birliğiyle düzenlenen “Springer Nature Yazar Çalıştayı”, EÜ Edebiyat Fakültesi Prof. Dr. Nuri Bilgin Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Vekili Ali Cemal Demir, akademisyenler ile doktora ve yüksek lisans öğrencileri katıldığı çalıştayda, Springer Nature Bölge Direktörü Şahin Giray ve Springer Nature Lisanslama Müdürü Selin Şencanlı, bilgilendirme sunumları gerçekleştirdiler.

“Dergi seçimi Türkiye’de en çok hata yapılan alan”

Springer Nature Bölge Direktörü Şahin Giray, dergi seçiminin, Türkiye’de en çok hata yapılan alan olduğuna dikkat çekerek, üzerinde önemle durulması gerektiğini belirtti. Giray, “Sadece akademik kariyerimizi bir üst noktaya çıkartmak için değil aynı zamanda fikirlerimizi dünyadaki diğer araştırmacılarla da paylaşmak için yayın yapıyoruz. Bu yolculuğa araştırma fikrini geliştirmeyle başlıyoruz. Sonra bu araştırma fikrimiz için kaynak buluyoruz. Hali hazırda hepiniz için bu kaynak öncelikle Ege Üniversitesi. Sonrasında farklı kaynaklar da ilave edebiliyorsunuz. Araştırmayı yürütüyoruz ve araştırma sonuçlarını yayınlıyoruz. Bu süreç bilimsel yayını kullanan araştırmacı olmaktan, bilimsel yayını üreten araştırmacı olmaya kadar devam ediyor” dedi.

Uluslararası dergilerde başarılı makaleler yayınlamanın dışında, elektronik kitaplara da önem verilmesini gerektiğini söyleyen Springer Nature Lisanslama Müdürü Selin Şencanlı ise  “Makaleler yüksek lisans, doktora ve hocalarımız seviyesinde çok kullanılıyor fakat günümüzde lisans seviyesinde de kaynak kullanımı çok arttı. Elektronik kitaplar bu alanda çok ön plana çıkıyor. Yapılan araştırmalarda günümüzde artık elektronik kitap kullanımının dergi kullanımının bile üzerine çıktığına ait veriler var” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir