EÜ Tıp Fakültesi’nde beyaz önlük heyecanı

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini kazanan öğrenciler beyaz önlüklerini akademisyenlerin elinden giydi.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’nde düzenlenen ve gelenekselleşen törende 362 birinci sınıf öğrencisi beyaz önlük giyme heyecanı yaşadı.

Tören öncesinde EÜ Tıp Fakültesinden bu yıl mezun olan Dr. Nur Tozluklu ile fakülte öğrenci temsilcisi Yusuf Alp Subaş ‘ Ege Tıp’ta Öğrenci Olmak’ başlıklı bir sunum gerçekleştirdiler.

Öğrenciliği süresince farklı zamanlarda yurt dışı öğrenci değişim programlarından yararlandığını belirten Yusuf Alp Subaş, ‘‘Bu okullardaki gözlemlerimin bir sonucu olarak şunu söyleyebilirim ki fakültemizde dünya standartlarında bir eğitim veriliyor. Ülkemizin başka tıp fakültelerinde okuyan arkadaşlarımızla da bir araya geldiğimde Ege Tıp’lı olmanın bir ayrıcalık olduğunu hissediyorum. Bu 6 yılın sonunda sizlerin de bu ayrıcalığı hissedeceğinize inanıyorum’’ dedi.

Nur Tozluklu ise birinci sınıf öğrencilerine, derslerin yanı sıra fakülte ve İzmir’deki kültür sanat aktivitelerine katılma tavsiyesinde bulundu.

Tıp Fakültesi Uyum Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen törene; EÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Rüçhan Sertöz, Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı. Prof. Dr. S. Şöhret Aydemir, akademisyenler ve öğrenci aileleri katıldı.

Törende dönem derecesi alan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Dönem birincileri Kutay Durukan, Şule Yıldız Sağcan, Ersin İstanbullu, Asil Çalkakçı ve Rabia Özen ödüllerini Dekan Yardımcısı Prof.Dr. Rüçhan Sertöz’den aldı.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir