Akademisyenlerden Tıp Eğitimi Terimleri Sözlüğü

İZMİR(Ege Ajans)- Türkiye’nin çeşitli Tıp Fakültelerinin Tıp Eğitimi Anabilim Dallarında görev yapan beş akademisyen Tıp Eğitimi Terimleri Sözlüğüne imza attı.

Tıp eğitiminde yer alan terim, kavram ve adlandırmaların Türkçe karşılıklarına yer verilen sözlük; öğrenciler, mezunlar ve öğretim üyelerinin başvuru kaynağı olması için hazırlandı.

Sözlüğün hem Türkçe hem de Tıp Eğitimi alanının gelişimine katkıda bulunacağını ifade eden Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Sözlük Editorü Doç. Dr. S. Ayhan Çalışkan, yerli ve yabancı geniş bir yelpazedeki kaynakların karşılaştırmalı incelemeleri sonucunda Tıp Eğitimi Terimleri Sözlüğünü hazırladıklarını söyledi.

Dil ve sözlüklerin değişen ve gelişen özellik gösterdiğini belirten Doç. Dr. Çalışkan, ‘‘ Bu nedenle, sözlüğümüz değişim ve gelişim için ilgililerin tüm görüş ve önerilerine açık. Sözlüğümüzün, Tıp ve Sağlık Bilimleri alanlarındaki öğrenciler, mezunlar ve öğretim üyelerine yararlı bir başvuru kaynağı olacağını umuyoruz’’ dedi.

Türkçe’de kullanılan 361 tıp eğitimi teriminin yer aldığı sözlüğe http://www.logosyayincilik.com/logosDATA/userfiles/file/6-4.pdf adresi üzerinden ücretsiz olarak erişilebiliyor.

Sözlüğün yazarlığını ise Doç. Dr. S. Ayhan Çalışkan (Ege Üniversitesi), Prof. Dr. Berna Musal (Dokuz Eylül Üniversitesi), Prof. Dr. Melih Elçin (Hacettepe Üniversitesi), Prof. Dr. Erol Gürpınar (Akdeniz Üniversitesi) ve Doç. Dr. Levent Altıntaş (Acıbadem Üniversitesi) yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir