EÜ Hemşirelik Fakültesi’nin duayen Hocası Prof. Dr. Ayla Bayık Temel emekli oldu

İZMİR(Ege Ajans)-Ege Üniversitesi (EÜ) Hemşirelik Fakültesinde, Hemşirelik Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Bayık Temel için “Emeklilik Töreni” düzenlendi.

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanlığı ve Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından, Türkiye’deki birçok hemşire ve akademisyenin yetişmesi için önemli katkılar sağlayan Prof.Dr. Ayla Bayık Temel için emeklilik töreni düzenlendi. EÜ Hemşirelik Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlen etkinliğe Hemşirelik Fakültesi DekanıProf. Dr. Ayşegül Bilge, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ülkü Güneş, Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman, akademisyenler, öğrenciler ve Prof.Dr. Bayık Temel’in yakınları katıldı.

Törende konuşan Dekan Prof. Dr. Bilge, “Hocamız, ben yerine biz bilinci, nefret yerine sevgi, parçalamak yerine birleştirmek, yalnızlık yerine sosyallik, manipülasyon yerine gerçeklik, hırs yerine azmi daima yaşamış ve yaşatmıştır bu meziyeti sayesinde bir çok öğrencisinin yaşam döngüsünde iz bırakmıştır. Kendisinin bizlere birçok öğrenci arkadaşımıza kattığı maddi ve manevi birçok destekleri vardır. Kendisine sağlıklı huzurlu bir emeklilik yaşamı dilerim” dedi.  Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uysal Toraman, Prof. Dr. Bayık Temel’in iyi bir akademisyen için sahip olunması gereken nitelikler olarak tanımlanan en az bir yabancı dile bilme, multidisipliner çalışma, uluslararasılaşma, öğrenci merkezli olma, yaşam boyu öğrenme, topluma hizmet etme değerlerini taşıdığını ifade etti. Prof. Dr. Uysal Toraman, “İyi bir rehber olduğu için bu nitelikleri kendisi kazanmakla kalmaz onunla çalışan öğrencisine, asistanına sürekli aktarır, bu özellikleri geliştirmesi için fırsatlar yaratır. Ayla Hocam araştırma konusunda bizleri her zaman teşvik etti. Kendisine bana ve anabilim dalımıza kattığı her şey için huzurlarınızda teşekkür ederim” diye konuştu.

Meslekte 42 yılı geride bıraktığını söyleyen Prof.Dr. Bayık Temel, “Meslekte öğrenciliğimden emeklilik sürecime kadar birçok alanda çalıştım. Dileğim tüm meslektaşlarımın benden daha sağlıklı ve başarılı olarak bugüne ulaşmalarıdır. Öğrenciliğimin ilk yıllarından beri merak,  öğrenmek ve çalışmak benim ilkemdi. Her zaman ayaklarınız üzerinde durmalısınız” dedi.

Tören sonunda Prof. Dr. Ayşegül Bilge tarafından, Prof. Dr. Bayık Temel’e “Teşekkür Plaketi”, anabilim dalları ve konuklar tarafından hediyeler verildi. Tören sonunda,  Prof. Dr. Bayık konuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Prof. Dr. Ayla Bayık Temel Kimdir?

Prof. Dr. AylaBayık Temel, Ege Üniversitesi ailesine 1971 yılında öğrenci olarak katıldı, 1978 yılında Ege Üniversitesi Hastanesi’nde hemşirelik, 1986 ile1990 tarihleri arasında Yardımcı Doçent kadrosunda görev yaptı. 1990 tarihinde Doçent kadrosuna atanan Bayık Temel 1995 yılında Halk Sağlığı Hemşireliği alanında Profesör unvanı aldı.Türkiye’de Halk Sağlığı Hemşireliği ve hemşirelik eğitimi, araştırmaları ve uygulamalarının gelişiminde öncülük eden Bayık Temel, 40 yıldan fazla süredir hizmet ettiği Ege Üniversitesi’nde Senato Üyeliği ve Anabilim Dalı Başkanlığı gibi birçok görevi yürüttü.

Bayık Temel’in Halk Sağlığı Hemşireliği alanında yönettiği çok sayıda lisans, yüksek lisans, doktora tezleri ve yurt içi, yurt dışı bilimsel dergilerde yayımlanan makaleleri var.  Bölüm yazarı, yazar ve editör olarak görev aldığı 22 kitap yayını, hemşirelik eğitiminde kalitenin artırılması için hazırladığı üç adet sözlük çalışması bulunan Bayık Temel, Halk Sağlığı Hemşireliğinde öncü bilim insanları arasındaki yerini aldı.

HABER: Deniz Şimal Taşan- Kader Kartal

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir