EÜ Sağlıklı Yaşam Salonu’nda yeni spor aletleri kullanıma hazır

Ege Üniversitesi spor tesislerindeki yenileme çalışmaları kapsamında, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Salonunda, 6 ayrı fitness aleti ile 8 yeni spor cihazı kullanıma sunuldu.

Ege Üniversitesi (EÜ) bünyesindeki spor tesislerinin yenilenmesi amacıyla EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın Gençlik ve Spor Bakanlığı nezdinde yürüttüğü girişimler sonucu, bakanlığın desteğiyle neredeyse bütün spor tesisleri yenilendi. EÜ çalışanları ve öğrencilerinin daha sağlıklı bir yaşam sürmeleri ve tercih ettikleri branşlarda spor yapabilmelerini sağlamak amacıyla yürütülen çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda, Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde hizmet veren Sağlıklı Yaşam Salonunda, 6 ayrı fitness aleti ile 8 yeni spor cihazı kullanıma sunuldu.

KALİTELİ EĞİTİM SPOR VE YABANCI DİL

Her fırsatta bir araya geldiği öğrencilere, üniversitede bulundukları süre boyunca eğitim, yabancı dil ve spor konularında kendilerini geliştirmeleri önerisinde bulunduğunu söyleyen Rektör Budak, sporun gerek beden sağlığı gerekse ruh sağlığı açısından önemli olduğunu kaydetti.  Gerek eğitim gerekse sporda Ege Üniversitesinin önemli bir noktada yer aldığına dikkat çeken Rektör Budak, “Öğrencilerimizin spor olanaklarından daha iyi yararlanması için Ege Üniversitesi olarak spor tesislerimizi yeniledik. Son yıllarda üniversitemiz bünyesinde eğitim görmüş sporcularımızın başarıları göğsümüzü kabartıyor. Bu başarıların sürekli hale gelmesi için çalışıyoruz. Spor Bilimleri Fakültesi bünyesindeki Sağlıklı Yaşam Salonumuza yeni aletler ekledik.   Öğrencilerimize tavsiyem; üniversitemizin spor olanaklarından sonuna kadar yararlansınlar. Fırsat buldukça spor yapsınlar” diye konuştu.

EÜ Sağlıklı Yaşam Salonuna; 2 koşu bandı, 2 spin bike, 1 leg extension, 1 cable cross, 1 4’lü istasyon, 1 Smith machine eklendi. Fitness ve kardiyo çalışmaları için gerekli ekipmanların tamamına yakını Ege Üniversitesi Sağlıklı Yaşam Salonunda bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir