EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE “ERC BİLGİ GÜNÜ”

TÜBİTAK tarafından Ege Üniversitesi ev sahipliğinde Avrupa Araştırma Konseyi (European Research Council – ERC) Bilgi Günü düzenlendi.

Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (EBİLTEM) düzenlenen etkinlikte Avrupa Araştırma Konseyi  (ERC), çalışmaları ve desteklediği projelerle ilgili bilgilendirme sunumu yapıldı. Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Ufuk 2020 projesi dâhilinde çalışan Ulusal İrtibat Noktası ERC Programları Uzmanı Aslı Vural’ın konuşmacı olduğu etkinlikte dinleyicilere ve potansiyel proje sahiplerine, ERC ve sunduğu destek programlarıyla ilgili bilgi verildi.

Avrupa genelinde bilimsel araştırma faaliyetlerini desteklemek amacıyla Avrupa Birliği tarafından kurulan Avrupa Araştırma Konseyi’nin proje destekleri, gerekli şartların sağlanması ve istenen proje şartları hakkında bilgiler verilen etkinlikte, ERC programına başvurmayı düşünen araştırmacıların da soruları yanıtlandı.

“YÜKSEK RİSK KABUL EDİLEBİLİR”

Etkinlikte konuşan Aslı Vural, ERC programının genel bilim destek programlarının aksine risksiz proje arayışında olmadığını, aksine bilim dünyasına katkı yapacak bilgilere ulaşma potansiyeli olduğu sürece projenin bir sona ulaşamama riskinin bile kabul edildiğini belirtti. Projenin herhangi bir sosyal, politik ve siyasi etkenle ilişkisinin olmadığından bahseden Vural, projeyi “Bilim İçin Bilim’’ mantığıyla çalışan bir sistem olarak değerlendirdi.

ERC programına başvuru hakkında konuşan Aslı Vural, Projenin çok büyük ve zorlayıcı katılım şartlarına sahip olmadığını ve iyi referans ve potansiyele sahip projelerin bu yönleriyle değerlendirdiklerini belirtti. Başvuru yolunda hem maddi hem de sunum ve yazım desteği açısından TÜBİTAK programlarının varlığından bahseden Vural, “TÜBİTAK, araştırmacılar için bir yol gösterici” dedi.

Destek programlarının çeşitlerinden ve finansal desteklerin miktarlarından bahseden Vural, soru cevap etkinliğinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

Haber: Kaan Halitoğlu – Buğra İğci

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir