Arıkan, “İletişim, geleceğin mesleklerinden birisidir”

“Ege Üniversitesi Medya Günleri”

Arıkan, “İletişim, geleceğin mesleklerinden birisidir”

Tennur Soydemir-Celal Emre Ünal

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde düzenlenen “Medya Günleri”nde Egeli gençlerle bir araya gelen TRT Spor Sunucusu Erdoğan Arıkan, “İletişim, geleceğin mesleklerinden birisidir. Teknoloji ve internetle birlikte başka insanlar olduk. Yayıncılıkta dün diye bir şey yok hep geleceği anlamak var. Çırak ustayı geçmezse sanat ölürmüş. Başarılı olmak istiyorsanız çok çalışmalısınız. Dünyanın en yetenekli insanı bile olsanız çalışmadan başarılı olunabileceğini sanmıyorum” dedi.

Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde “Ege Üniversitesi Medya Günleri” gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Radyo ve Televizyon Topluluğu tarafından organize edilen etkinliğe, Televizyon Programcısı Erdoğan Arıkan ve Mustafa Açıkgöz konuk oldu.

İletişim konusundaki görüşlerini aktaran Erdoğan Arıkan “Bence Türkiye’de iletişim yanlış anlaşılıyor. İletişim, geleceğin mesleklerinden birisidir. Her kuruluşun iletişimci istihdam etme zorunluluğu olması lazım. İletişimci sadece yayın kuruluşunda çalışmaz. Yayıncılık ve iletişim dev adımlarla ilerliyor. Teknoloji ve internetle birlikte başka insanlar olduk. Yayıncılıkta dün diye bir şey yok hep geleceği anlamak var. Çırak ustayı geçmezse sanat ölürmüş. Bilgiye ulaşmak artık çok kolay, mesele herkesin ulaştığı bilgiyi doğru sunmak, bilgiyi kullanmayı öğrenmek. Bakış açımızı geliştirmeliyiz bu da bize doğruyu bulmakta yardımcı olur” dedi

Gideceğiniz iş görüşmelerinde önemli olanın o işi yapabileceğinizi göstermek olduğunu söyleyen Arıkan, “Çok çalıştım. Çünkü dünyanın en yetenekli insanı bile olsan çalışmadan başarılı olunabileceğini sanmıyorum. Kendinize yatırım yapın. Alışkanlıklarla konuşuyoruz ve bunu sorgulamıyoruz. Etkili konuşmanın yöntemleri var, özellikle kriz anında nefes alın. Hedefleri ve kelimeleri şekillendiriyoruz. Konuşma hızımız nasıl buna bakmalıyız, canlı ve dinamik olursak diksiyonumuz güzel olur. Sesimizi doğru kullanabilirsek, herkes güzel konuşabilir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir