EÜ Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nden  “Yıl Sonu Sergisi”

Güzel sanatlar öğrencileri tasarımlarını sergiledi

Ender Özke- Bilge İrem Şen

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin eserlerinden oluşan  “Yıl Sonu Sergisi”nin açılışında konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “ Bu güzel ve etkileyici sanat eserlerini hazırlayan Üniversitemiz Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

 Bu yıl ilk öğrencilerini alan Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Yıl Sonu Sergisi” EÜ İletişim Fakültesi Fuaye Alanında sanatseverlerle buluştu. Sergiye, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Ege Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alev Parsa, EÜ Senato üyeleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen projeleri beğeniyle izledi.  Proje sahipleri öğrencilerle konuşan Budak, “Sizlerle gurur duyuyorum, başarılarınızın devamlı olmasını temenni ediyorum” diyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Görsel İletişim Tasarımı Bölümüne bu yıl ilk kez öğrenci aldıklarını belirten Rektör  Budak, “Bölümümüz daha ilk seneden başarılı öğrencilerin tercihi oldu. Hocalarımızın ilgili sektöre yetenekli tasarımcılar yetiştireceğine inanıyorum” dedi.

“Temel Tasarım Stüdyosu” ve “Desen” dersleri kapsamında gerçekleşen sergide 61 proje sunuldu. Bölümün yeni açıldığını aktaran Prof. Dr. Alev Fatoş Parsa “Devlet üniversitelerinde taban puanda birinci, tavanda ikinci sırada yer alan bir bölüm. Öğrencilerimizin Üçgenleme Projesinde renk ilişkilerinden ışık-gölge, degredasyon ve tonlama kullanılarak üç boyutlu bir forma sahip oldukları yanılsamasını sağlama tekniği kullanılmıştır. Yaşam Çiçeği Projesinde ise Altın Oran konusu kapsamında yaşam çiçeğinin geometrisi ve alanları üzerinden tasarım yapılmıştır. Stilizasyon projesinde ise ilgili objelerin gerçekçi çizimleri yapılarak aşama aşama stilize edilmiştir. Canlı model ve obje etüdü yapılmıştır’’ diye konuştu.

Sergi sonunda Rektör Budak, akademisyenler ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir