Egeli Elektrik- Elektronik Mühendisleri Projelerini Paylaştı

Şahin Öztürk – Toprak Çelik

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü tarafından son sınıf öğrencilerinin bitirme tezlerini tanıttıkları “Kariyer Günleri” etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak öğrencilerin sunumları hakkında sorular sorarak öğrencileriyle konuştu. Rektör Prof. Dr. Budak, “Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerimizin bitirme tezleri sergisinde inovatif projeleriyle ilgili bilgi aldık” dedi.

Etkinlikte Elektrik Üretim A.Ş Genel Müdürü Dr. İzzet Alagöz, öğrencilerle sektördeki deneyimlerini paylaştı.  Dr. Alagöz konuşmasında ülkemiz için siber güvenliğin önemine, nükleer enerjilerin uluslararası dağılımına ve ülkemizin elektrik enerjisinde dışa bağımlı olmasının nedenlerine ve çözümlerine değindi. Dr. Alagöz, “Bu ülkenin geleceği sizsiniz. Büyük düşünün; çünkü büyük düşünürseniz bu ülkenin geleceği büyüktür. Eğer küçük düşünürseniz bu ülkenin geleceği küçüktür” dedi.

Prof. Dr. Alagöz’ün konuşmasından sonra etkinlik, öğrencilerin tez projelerini sunmasıyla devam etti.