Ege Genel Cerrahi, Çeşme’de buluştu

Ali İhsan Mimtaş

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi (EÜTF) Genel Cerrahi Anabilim Dalına emek veren akademisyen ve uzmanlar Çeşme’de yıllar sonra bir araya geldi.

Çeşme’de düzenlenen buluşmaya Türkiye’nin dört bir yanında görev yapan cerrahlar  ile  EÜTF Genel Cerrahi Anabilim Dalına emek veren akademisyen ve uzmanlar aileleri ile birlikte katıldı.

Buluşmanın açılışında konuşan Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sinan Ersin, Genel Cerrahi Anabilim Dalının  gıpta edilen konuma gelmesinde usta çırak ilişkisinin önemli olduğunu söyledi.

TUS tercihlerinde Türkiye’nin bir numarası

14 yıl aradan sonra bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Prof. Dr. Sinan Ersin, Genel Cerrahi çatısı altında bilgi ve tecrübenin aktarıldığı bir  kültürün oluştuğunu belirterek “Oluşan bu kültür birikimi ile usta çırak ilişkisinin bizleri daha iyi bir geleceğe taşıyacağına inanıyorum. Anabilim dalımızda hep birlikte oluşturduğumuz bu yapının uluslararasılaşma anlamında da büyük başarıları getirdiğini görüyoruz.  Kliniğimiz pek çok yurt dışı platformda önemli başarılara imza attı. Yurt dışında önemli üniversitelerle kardeş üniversite olduk. İşbirliği anlaşmaları imzaladık. Yine yıllar içerisindeki bu birikim bizleri yurt içinde de genel cerrahide bir marka yaptı. Şu an anabilim dalımız Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) Türkiye’nin en yüksek genel cerrahi puanlarıyla asistan alıyor. Asistanlarımız birinci sıradan ve 70’li puanlarla bizi tercih ediyorlar. Tabi bu anlık bir başarı değil. Hocalarımızın kültür, azim ve kararlılıkla attığı adımların meyvelerini bugün topluyoruz. Anabilim dalımızın bugünlere gelmesinde  emeği geçen herkese saygılarımızı sunuyor, vefat eden hocalarımızı  da rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

Buluşmada Op. Dr. Emin Yeğinboy,  “Sinemada Anlam Yaratmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirirken, Genel Cerrahi Anabilim Dalı akademisyen ve asistanlarından oluşan müzik grubu da sahne alarak geceye renk kattı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir