“Mutlu Gelecek Tasarrufla Gelecek”

Egeli miniklerden enerji tasarrufu sergisi

“Mutlu Gelecek Tasarrufla Gelecek”

Burak Yıldız – İslomiddin Safarov

İZMİR – (Ege Ajans) Her yıl ocak ayının ikinci haftası kutlanan “Enerji Tasarrufu Haftası” kapsamında Ege Üniversitesi Rektörlük Kreş ve Anaokulunda çocuklara yenilenebilir enerji hakkında eğitim verildi. Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan ve Güneş Enerjisi Enstitüsü Müdür Vekili Prof. Dr. Prof. Dr. Günnur Koçar’ın da katılım gösterdiği etkinlikte çocukların yaptıkları “Doğayı Korumak” temalı elişi sergisi görücüye sunuldu.

Çocukların, enerji tasarrufu haftası için özel olarak “Mutlu Gelecek Tasarrufla Gelecek” sloganı ile hazırladıkları serginin yanı sıra, çevreyi korumak hakkında verilen bilgiler de oldukça dikkat çekti. Güneş Enerjisi Enstitüsü lisansüstü öğrencileri tarafından çocuklara verilen eğitimde enerjinin tanımı, nerelerde kullanıldığı, tasarruf yolları, güneş, rüzgar, biyokütle-biyogaz ve dalga gibi yenilenebilir enerji kaynakları, bu kaynakların kullanımı, depolaması ve geri dönüşümü konuları işlendi.