EÜ’de “Atatürk ve Sümerbank” konferansı

Berdan Dinçer-Burak Solak-Buse Nehir Demir

İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından “Cumhuriyet ve Atatürk” günleri kapsamında “Atatürk ve Sümerbank” söyleşisi gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kemal Şahin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Kadoğlu, Bölüm Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emriye Perrin Akçakoca Kumbasar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Konferansı, mühendis Rıfat Saraçoğlu verdi.

Türkiye sanayisinin tarihteki önemine ve değerine değinen Saraçoğlu, sanayide tekstilin en önemli sektörlerden biri olduğunu söyledi. Tekstilin ve Türkiye ekonomisinin merkezinde olan Sümerbank’ın yaptığı yeniliklerden ve ilklerden bahseden Saraçoğlu, Atatürk’ün “Bu kıymetli fabrika milli sevinci arttıracaktır” sözünü vurguladı.

Fabrikalara, sanayi kuruluşlarına toplumdan ayrı düşünülemeyeceğini belirten Rıfat Saraçoğlu, “Atatürk modeli dediğimiz bir fabrika modelinden bahsediyoruz. Buradaki model sadece bir sanayi kuruluşu değil aynı zamanda Ar-Ge çalışması yapılan bir yer, bir laboratuvar, eğitim verilen bir okul, her türlü sanat ve spor imkanın olduğu bir kompleks kısacası dört dörtlük bir yaşam alanı, bir kampüs.1937 yılında Atatürk tarafından açılan Nazilli Sümerbank Fabrikası böyle bir fabrikadır” diye konuştu.

Etkinlik sonunda Prof. Dr. Akçakoca Kumbasar, Ege Tekstil Topluluğu adına Rıfat Saraçoğlu’na çiçek vererek teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir