Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, iz bırakan sebzecilerini anacak

EÜ  ZİRAAT FAKÜLTESİ İZ BIRAKAN SEBZECİLERİNİ ANACAK

Buse Uçurum-Büşra Irmak-Tufan Bekgöz

 İZMİR (Ege Ajans)-  Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi, düzenleyeceği törenle iz bırakan sebzecilerini anacak. 10 Ekim Çarşamba tarihinde EÜ Ziraat Fakültesi Prof. Dr. Feyzi Önder Konferans Salonu’nda düzenlenecek etkinlik kapsamında “Türkiye’de Sebze Tarımının Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu bir panel gerçekleştirilecek.

Açılış konuşmalarını EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, Ziraat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mustafa Bolca ve Bahçe Bitkileri Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dursun Eşiyok’un yapacağı anma töreninde; Prof. Dr. Kazım Bayraktar, Prof. Dr. Ayten Sevgican, Prof. Dr. Hüseyin Vural, Prof. Dr. Fahrettin Macit, Prof. Dr. Ahmet Şalk, Prof. Dr. Kutsi Turhan, Prof. Dr. Kaya Boztok, Prof. Dr. M. Benian Eser ve Prof. Dr. Tevfik Yoltaş gibi sebzecilikte iz bırakan hocalar ile ilgili anıların yer aldığı sunumlar gerçekleştirilecek.

Program kapsamında anılan hocalara çiçek ve plaket takdim edilmesinin ardından Sebze Yetiştirme ve Islahı Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eftal Düzyaman’ın moderatörlüğünde “Türkiye’de Sebze Tarımının Dünü, Bugünü ve Yarını” konulu panel yapılacak. Panele; Prof. Dr. Kazım Abak, Prof. Dr. Nurgül Ercan ve Dr. Aydın Atasayar konuşmacı olarak katılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir