Ege Üniversitesi’nden üniversite sanayi işbirliği için yeni adım

 İşletme öğrencileri perakende sektörünü yakından tanıyacak

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi, üniversite- sanayi işbirliklerine bir yenisini daha ekledi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerinin, perakende sektöründe deneyim kazanmaları amacıyla perakende sektörünün tanınmış şirketi BR Mağazacılık (Boyner-Ran Group) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Protokol, EÜ Rektör Yardımcı Prof. Dr. Canan Fisün Abay ile BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kamran Habif arasında imzalandı.

Protokol ile İşletme Bölümü öğrencileri için hem akademik hem de fiilen çalışmalarına olanak sağlayacak bir altyapı oluşturulacağını belirten Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversite sanayi işbirliklerimizi arttırmaya devam ediyoruz. Bu protokol ile akademik çalışmalar ve ortak sertifika programları hedefliyoruz. Yaptığımız anlaşmalar ile öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitimi sektörde uygulama şansı kazanıyorlar. Yeni adımlar atmaya da devam edeceğiz” dedi.

BR Mağazacılık Yönetim Kurulu Başkanı Kamran Habif ise “Gençlerin heyecanını paylaşıyoruz. Sektöre yeni bir soluk getirecek, öğrencileri çalışma yaşamına hazırlayacağız” diye konuştu.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü son sınıf öğrencilerinin 2018-2019 Güz Döneminde yararlanacağı Mağaza Yöneticiliği programında öğrenciler bölüm derslerine devam ederken, BR Mağazacılık kapsamında birçok eğitim programına katılacaklar ve part-time çalışma olanağına kavuşacaklar. Mezuniyet sonrasında ise BR Mağazacılık bünyesinde bulunan mağazalarda Mağaza Müdür Yardımcısı olarak göreve başlayacaklar.

Orada Seçili galeri veya galeri silindi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir