EÜ’de “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” çevrimiçi etkinliklerle devam ediyor

İZMİR (Ege Ajans)- Ege Üniversitesinde geleneksel olarak düzenlenen “Cumhuriyet ve Atatürk Günleri” etkinlikleri, Covid-19 salgını sebebiyle online olarak gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından 2 Kasım Pazartesi günü saat 11.00’da  “Atatürk ve Çevre” söyleşisi düzenlenecek.  Online olarak düzenlenecek söyleşiyi EÜ Emekli Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurdan Erdoğan verecek. Yine Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü tarafından “Cumhuriyetin Kuruluşundan Günümüze Tarım ve Önemi” konulu video konferans gerçekleştirilecek. 2 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’da düzenlenecek konferansı Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Toprak Bilimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökçen Yönter tarafından verilecek.

Hemşirelik Fakültesi tarafından 2 Kasım Pazartesi günü saat 16.00’da online Microsoft teams üzerinden “Cumhuriyetin İlk Yıllarında İzlenen Sağlık Politikaları” konulu konferans gerçekleştirilecek. Konferansa konuşmacı olarak Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mehmet Karayaman katılacak. Ayrıca aynı gün saat 12.00’de Bayındır Meslek Yüksekokulu tarafından “Mucizenin Adı Atatürk” belgesel gösterimi ve EÜ Avrupa Dilleri ve Kültürleri Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından ise saat 17.00’de Edebiyat Fakültesi

Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Edebiyatı Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Şerife Yalçınkaya “Çağın Bir Aydını olarak Atatürk” konulu seminer verecek.

Online olarak gerçekleştirilecek olan etkinliklerin linklerine  web sayfalarından ulaşılabilecek

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir