Ege’de sağlık hizmeti devletin desteğiyle uluslararası seviyede

Prof. Dr. Budak “Sağlık hizmetini uluslararası standartlarda uygulamanın gururunu yaşıyoruz”

Ege’de sağlık hizmeti devletin desteğiyle uluslararası seviyede

Ege Üniversitesi(EÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın girişimleri sonucu, devletin zirvesi tarafından EÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sağlanan mali ve personel destekleri sürüyor. Son üç yılda 111 milyon 230 bin 500 TL tutarında makine, teçhizat ve kişisel koruyucu malzeme alımı ile çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere 947 personel desteği sağlanan EÜTF Hastanesine şimdi de Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından yaklaşık 16 milyon TL’lik destek verildi. Söz konusu desteklerle EÜTF Hastanesinin gücüne güç kattıklarını söyleyen Rektör Budak, “Uluslararası standartlarda verdiğimiz sağlık hizmetlerimizin kalitesini artırmamız için girişimlerimiz sonucunda sağlanan destekler nedeniyle devlet büyüklerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Türkiye’nin uluslararası standartlara uygun sağlık hizmeti veren üniversite hastanelerinin başında gelen EÜTF Hastanesi, eğitimdeki kalitesi ve donanımlı akademik personelinin bilimsel çalışmalarıyla adından sıkça söz ettiriyor. Özellikle son 3 yılda, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak’ın, devletin zirvesi ile yaptığı görüşme ve girişimler sonucu sağlanan destekler EÜTF Hastanesinin başarısını bir üste taşıdı. Tıp dünyası ve yükseköğretimde önemli bir yere sahip olan EÜTF Hastanesinin atılım içinde olduğunu dile getiren Rektör Budak, “Devlet büyüklerimizin desteğiyle son üç yılda 111 milyon 230 bin 500 TL tutarında makine, teçhizat ve kişisel koruyucu malzeme alımını gerçekleştirdik. Yine bu süreçte, çeşitli birimlerde görevlendirilmek üzere 947 personel desteği aldık. Maliye Bakanlığımız tarafından hastanemizin 207 milyon 458 bin TL’lik borcu ödendi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Kurumumuz ile yaptığımız götürü bedel sözleşmeye ilave olarak 38 milyon 714 bin 171 TL tutarında ek ödemeyi hastanemize kazandırdık. Çok ciddi ekipman alımları yaptık. Hastanemizin fiziki altyapısına da önemli dokunuşlarımız oldu. Çevre düzenlemesiyle bambaşka bir görünüme kavuştu. Yoğun bir tempoda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

16 MİLYONLUK DESTEK

EÜTF Hastanesinin Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede 96.26 gibi yüksek bir puanla “A Plus Hastane” seçildiğini hatırlatan Rektör Budak, “Devletimizin desteği, akademik ve idari personelimizin özverili çalışmalarıyla önemli başarılar elde ediyoruz, bunların az bir kısmını kamuoyuyla paylaşıyoruz. Tüm enerjimizi, hizmet kalitemizi daha üst seviyelere taşımak için harcıyoruz. Tüm bunların yanında, son olarak SGK tarafından hastanemize yaklaşık 16 milyon TL’lik destek verildi. Başta desteğini hiç bir zaman bizlerden esirgemeyen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir