ESCOLA Projesi, mühendislik laboratuvarları için dijital eğitim ve öğretimi araştırıyor

ESCOLA Projesi, mühendislik laboratuvarları için dijital eğitim ve öğretimi araştırıyor

Sakine Orman- Gizem Kara
İZMİR (Ege Ajans) – Ege Üniversitesi’nin koordinatörü olduğu ESCOLA projesi, “ERASMUS+ Programı” kapsamında 2017-2019 yılları arasında hibe almaya hak kazandı.  ESCOLA Projesi, Yükseköğretim Alanında Stratejik ortaklıklar kapsamında 2017 yılında Ege Üniversitesi’nden desteklenen tek proje oldu. Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi  İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Andiç Çakır, Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Dr. Fırat Sarsar, ESCOLA Projesi hakkında bilgiler verdi.
Türkiye genelinde, desteklenmeye uygun görülen 13 projeden biri olan ESCOLA projesi, mühendislik ve eğitim fakültelerindeki öğretim üyelerinin disiplinlerarası çalışma örneği olarak ifade ediliyor.  Doç. Dr. Andiç Çakır, “ESCOLA, mühendislik öğretiminde pratik öğrenimi artırmak ve uygulamaları anlaşılır kılmak, öğrencilerin öğrenme deneyimini iyileştirmek ve öğretim üyelerinin dijital ve interaktif araçları kullanmalarını teşvik etmek için yeni bir destekleyici öğrenme ortamı geliştirmeyi amaçlayan Erasmus+ projesidir” dedi. ESCOLA Projesinin yükseköğretim elemanlarına yardımcı olacak bir dijital platform olmayı hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Andiç Çakır, “ESCOLA, dijital etkileşimli kaynaklara erişmek ve etkili bir şekilde kullanmak için gerekli bilgi teknolojileri becerilerine sahip olmayan veya bu teknolojiyi geleneksel öğretim stratejilerine nasıl dahil edeceğini öngöremeyen laboratuvar destekli mühendislik eğitimi veren yükseköğretim elemanlarına yardımcı olacak bir dijital platform geliştirmeyi hedefliyor” diye konuştu.

Projenin ortaya çıkışında birçok faktörün rol oynadığını belirten Dr. Fırat Sarsar, “Avrupa’dan Ege Üniversitesi’nin de içinde bulunduğu yedi üniversite, araştırma merkezi, KOBİ ve kurumları bir araya getiren bu projenin ortaya çıkışında, mühendislik eğitimde daha etkili öğretim teknolojileri kullanım hedefimiz büyük rol oynadı ” diye konuştu.

“ERASMUS+ Avrupa’da eğitimi güçlendirmek için  maddi destek sağlıyor”
Dr. Sarsar, “Proje, ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği’ başlığı altında stratejik ortaklıklar alt başlığı kapsamında finanse ediliyor. ‘Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi İçin İşbirliği’, eğitim kurumları, gençlik örgütleri, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları arasında eğitim öğretim ve gençlik aktiviteleri bağlamında kurumsal işbirlikleri oluşturulmasına fırsat veriyor. Erasmus+ Avrupa genelinde eğitim, gençlik ve sporu güçlendirmek amacıyla 2014-2020 yılları arasında 7 yıl boyunca 14,7 milyar avro tutarında destek sağlıyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir