Prof. Dr. Budak “Uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda çalışıyoruz”

EÜ, Avrupa’nın en köklü üniversitesi ile tarım gıda ve su ürünleri alanlarında işbirliği yapacak

Prof. Dr. Budak “Uluslararasılaşma misyonumuz doğrultusunda çalışıyoruz”

Ege Üniversitesi ile Hollanda’nın tarım ve gıda teknolojilerinde dünyanın önemli kurumlarından olan Wageningen Üniversitesi işbirliği yapacak. Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tarım konusunda dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Wageningen Üniversitesi ile işbirliği görüşmeleri yapmak üzere Hollanda’ya gitti. Rektör Budak, “Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ile tarım gıda ve su ürünleri alanlarında araştırma ve eğitim konularını kapsayan işbirlikleri için yeni adımlar atıyoruz. Belirlediğimiz sağlık temalı üniversite konseptine uygun işbirlikleri gerçekleştireceğiz. Ege Üniversitesi olarak gıda ile sağlık, spor ile sağlık, tarım ile sağlık ilişkisi gibi birçok alanda sağlık teması üzerinde duruyoruz ve güçlü projeler ortaya çıkarıyoruz. Yaptığımız yeni işbirlikleri ile Uluslararasılaşma vizyonumuz doğrultusunda çalışmalarımız sürdürüyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından uluslararasılaşma stratejisi kapsamında pilot üniversite seçilen Ege Üniversitesi, bu kapsamda yurt dışında pek çok üniversite ve kurum ile işbirliği çalışmalarını sürdürüyor. EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, tarım konusunda dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Wageningen Üniversitesi ile işbirliği görüşmeleri yapmak üzere Hollanda’ya gitti. Hollanda’ya giden İzmir heyetinin içerisinde Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar ve Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer de yer aldı.

Araştırma ve eğitim odaklı işbirliği yapmak için Wageningen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arthur P.J. Mol ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz, YÖK’ün “2018-2022 Dönemi Yükseköğretim Uluslararası Strateji Belgesi’ne göre Uluslararasılaşmada pilot üniversite seçildi. Bu doğrultuda uluslararası arenada eğitim ve araştırma alanlarında karşılıklı iş birliğini artırmak için yurt dışından üniversitelerle protokoller yapıyoruz. Son iki yılda Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğümüz bünyesinde yürüttüğümüz faaliyetler doğrultusunda uluslararası işbirliği anlaşma sayımızı 125’e yükselttik.  Çok kültürlü bir kampüs hayatı oluşturmak için uluslararası öğrenci ve yabancı uyruklu öğretim elemanı sayımızı her geçen yıl artırıyoruz. Erasmus Değişim  Programı ile öğretim elemanı ve öğrenci değişimine önem veriyoruz. Hedefimiz,  4 farklı kıtadan ve 27 farklı ülkeden binlerce uluslararası öğrencinin eğitim aldığı Üniversitemizi,  küresel bir marka haline getirmek. Bu kapsamda hem ülkemiz ile Hollanda arasındaki ilişkileri geliştirmek hem de bilimsel ve akademik potansiyelimizi artırmak amacıyla Hollanda’nın Wageningen Üniversitesi ile tarım gıda ve su ürünleri alanlarında araştırma ve eğitim konularını kapsayan işbirlikleri için yeni adımlar atıyoruz. Belirlediğimiz sağlık temalı üniversite konseptine uygun işbirliklerine imza atıyoruz.  Tarım ve gıda alanındaki başarımız US News & World Report sitesinin hazırladığı ‘Dünyanın En İyi Üniversiteleri’ sıralamasında da tescillendi. Ege Üniversitesi, Ziraat Bilimlerinde dünya 169’uncu, Bitki ve Hayvan Bilimlerinde dünya 416’ncı sırada yer alırken her iki alanda da Türkiye 1’incisi oldu. Bu başarılar çok çalışmanın ve emeğin sonucu. Şimdi de yine tarım alanında dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Wageningen Üniversitesi ile işbirliği yapmayı hedefliyoruz. YÖK tarafından üniversitemize yüklenen ‘uluslararasılaşma’ misyonumuz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Verimli geçen ziyaretimizin her iki ülke üniversiteleri için de hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir