EÜ ARGEFAR’a “En İyi Sözlü Bildiri Ödülü”

Türkiye Farmasötik Teknoloji Bilimcileri Derneği (TÜFTAD) himayesinde İzmir Çeşme’de,  “8. BBBB Uluslararası Farmasötik Bilimler Konferansı” gerçekleştirildi. Konferansa, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden (ARGEFAR) katılan ekip, “En İyi Sözlü Bildiri Ödülü”nü kazandı.

Ege Üniversitesi (EÜ) ARGEFAR Sözleşmeli Araştırma Kuruluşu Yönetim Birimi (SAK) Sorumlusu, Dr. Biyokimyager Habibe Yılmaz, konferansta en iyi sözlü bildiri ödülünü Ege Üniversitesi’ne kazandırdı.  Ayrıca konferansta Ege Üniversitesi ARGEFAR ekibi 4 poster bildiri EÜ ARGEFAR’a teşekkür eden 2 poster bildiri ve EÜ ARGEFAR adresli 2 sözlü sunum ile katılım sağladı. ARGEFAR Merkezi Müdür Vekili Prof. Dr. Ercüment Karasulu, bu başarıdan kurum adına büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

“İlaç Araştırma ve Geliştirmede Yenilikler ve Zorluklar” teması ile yapılan konferansta katılımcılar, bilimsel fikir alışverişinde bulunarak üniversite-sanayi ve uluslararası akademik işbirlikleri kurulması için önemli adımlar attı.

BBBB Konferans Serisi; Macar Farmasötik Bilimler Derneği (Balaton), Türkiye Farmasötik Teknoloji Bilimciler Derneği (Bosphorus), Slovenya Farmasötik Bilimler Derneği (Bled) ve Estonya Farmasötik Bilimler Topluluğu ile Finlandiya Farmasötik Topluluğu Derneği (Baltic) ve Avrupa Farmasötik Bilimler Federasyonu (EUFEPS) üyesi kuruluşlar tarafından başlatıldı. Balaton-Baltic-Bled-Bosphorus Farmasötik Bilimler Konferansı, üye toplumlar ve kuruluşlar arasında yakın bir işbirliği kurmak amacıyla 2005 yılından beri düzenleniyor. BBBB Konferans Serisi bölgesel ve küresel ölçekte iletişim ve işbirliği kurmak için her türlü farmasötik bilimler alanından bilim insanlarını deneyimleri ve bilgileri değiş tokuş etmek amacıyla bir araya getiriyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir