EÜ Havacılık MYO gençleri havacılık sektörüne hazırlıyor

EÜ’den  “Uçak Komponentleri Bakımı” kursu

EÜ Havacılık MYO gençleri havacılık sektörüne hazırlıyor

Ege Üniversitesi Havacılık Meslek Yüksekokulunda “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eğitiminin ilk aşamasını başarıyla tamamlayan 50 kursiyerin sertifika töreninde konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak,  “Havacılık Meslek Yüksekokulumuzun İŞKUR ve THY Teknik A.Ş. işbirliğiyle düzenlediği Uçak Komponentleri Bakımı meslek edindirme kursunu, beş aylık eğitimin ardından 50 gencimiz başarı ile tamamladı. Kursiyerler, THY Teknik A.Ş. Komponent Atölyelerinde istihdam edilecekler.  Havacılık sektörüne güç katacak olan kursiyerlerimize iş yaşamlarında başarılar diliyor” diye konuştu.

Ege Üniversitesi (EÜ) Havacılık Meslek Yüksekokulu ve Türk Hava Yolları (THY) Teknik A.Ş. iş birliğinde Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) desteğiyle “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eğitiminin ilk aşaması başarıyla tamamlandı.  EÜ Havacılık Meslek Yüksekokulunda teorik eğitimlerini ve pratik uygulama aşamalarını başarıyla tamamlayan 50 kursiyer için tören düzenlendi.  Törene, EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, THY Teknik A.Ş. İnsan Kaynakları Müdürü Sinem Seval Tolun, İzmir İŞKUR Karabağlar İlçe Müdürü Yalçın Altun ve EÜ Havacılık MYO Müdürü Prof. Dr. İbrahim Etem Saklakoğlu, kursta görev alan öğretim elemanları ve kursiyerler katıldı.

Törende konuşan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemiz Havacılık Meslek Yüksekokulu, havacılık sektörüne yön verecek bilimsel çalışmalar ve faaliyetler yürütüyor, ülkemizde havacılık sektörünün gelişmesine katkı sağlayarak,  havacılık sektörünün ihtiyacı olan nitelikli teknik elemanları yetiştiriyor. Türkiye’de havacılık eğitimi alanında lider kurumlar arasında yer alan yüksekokulumuz geçtiğimiz ay, devlet üniversiteleri arasında bir ilki başararak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün A kategorilerinin tamamında “Tanınan Okul Sertifikası”nı almaya hak kazandı. Yürüttüğü çalışmalarla havacılık sektöründe, eğitim alanında lider kurumlar arasına yerleşen Havacılık Meslek Yüksekokulumuz bir yandan da sektörün ihtiyaç duyduğu alanlarda kurslar açarak, yeni elemanları sektöre kazandırıyor.    Yüksekokulumuz ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. iş birliğinde Türkiye İş Kurumunun desteğiyle gerçekleştirilen  “Uçak Komponentleri Bakımı” konulu mesleki eğitiminin ilk aşamasını 50 kursiyerimiz başarıyla tamamladı. Kendilerini tebrik ediyor iş yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

Eğitimlerin sonunda THY Teknik A.Ş. Komponent Atölyelerinde istihdam edilecek kursiyerler beş aylık yoğun bir eğitimin ardından, gerçekleştirilen törenle çalışacakları atölyelerde iş başı eğitimi yapmak üzere İstanbul’a uğurlandı.