EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü’nden “15 Temmuz Üzerine Bir Tahlil” konferansı

Dr. Öğr. Üyesi Şen, “Anadolu’nun fakir ama zeki çocukları kullanıldı”

Tülay Çolak-Müzeyyen Öztürk

Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü tarafından “15 Temmuz Üzerine Bir Tahlil” konferansı gerçekleştirildi.Konferansı, EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Türk Tarihi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Şen verdi.

EÜ Türk Dünyası Enstitüsü Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitler anısına bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunması  ile başladı.

Konuşmasına başlamadan önce tüm şehitlere rahmet dileyen Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Şen, “Eğitim sürecini hedef alan Fetö ilk olarak dershaneleri kullanıp gençlere erişmeyi başardı. Maddi durumu yetersiz olan çalışkan öğrencileri yanlarına çekmek için ucuz yurtları, ucuz dershaneleri kullandı. Toplumun maddi açıdan geride kalan kesimleri çocuklarını okutabilmek için farkında olmadan Fetö’nün içerisine dahil oldular. Daha sonrasında ise yetiştirilen öğrenciler rahat bırakılmadı ve her branşta çalışma yaşamına katılan insanlar sömürülmeye başlandı. Böylelikle küçük bir alanda kurulan örgüt git gide yayılmaya devam etti” dedi.

“Örgüt henüz temizlenmedi”

Yürütülen soruşturmalara değinen Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Şen,   “Hakkında işlem yapılan insan sayısının aza olduğuna inanıyorum. Örgüt üyelerinin nitelikli ve başarılı insanlardan seçilmesi örgütü büyütme isteğinden kaynaklanıyor. Bu göz önüne alındığında da vatanımızda hala farklı sektörlerde çalışan ve örgüte hizmet eden kişilerin olabileceği sonucu ortaya çıkar. Örgütün beyin takımının yurtdışına kaçırıldığını hatırlarsak eğer bu örgütün kökten yok edilmediğini görebiliriz” diye konuştu.

Eğitim ve öğretimin devlet tarafından yürütülmesi gerektiğini ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Şen, “Eğitimin her alanı sadece devlet tarafından yürütülmelidir. Hiçbir kuruma, vakfa devredilmemelidir. Hükümet Üyeleri toplumu ileri götürecek eğitim-öğretim için elini taşın altına koymalıdır. Gerek iktidar gerekse muhalefet çalışmalar yürütmeli ve gençleri başka kurumalar mahkûm etmemelidir. Yeni nesli kaybetmemek için çeşitli faaliyetler yürütmek hepimizin görevidir. Örgütün çökertilmesi, temizlenmemesi için gençlerimiz bilinçlendirmeli ve beyinlerinin yıkanmasına engel olmalıyız. Kısacası Atamızın da dediği gibi bu vatan gençlere emanet, bizler önce yeni neslimiz koruyacak, eğitecek ve değerli hazinemizi onlara emanet edeceğiz. Son olarak diliyorum ki bu tarz bir olayı Türkiye bir daha yaşamasın ve yaşanmasına da müsaade etmesin” dedi.

“Bir an önce izlenen yöntemleri değiştirmeliyiz”

EÜ Türk Dünyası Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nadim Macit, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Şen’e  “Teşekkür Belgesi” verdi. Programın devamında kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Nadim Macit, “Öncelikle bizi buraya dinlemeye gelen tüm konuklara ve sonrasında da konuşmacımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuyu detaylı olarak incelediğimizde karşımıza, meseleleri ciddi manada konuşmadığımız için bir türlü aşamadığımız sonucu ortaya çıkıyor. 15 Temmuz öncesinde kimse konuşmazken şu anda herkes Fetö bilirkişisi durumuna geçti. Bu gibi yollarla sorunları aşmak yanlıştır ve bir an önce izlenen yöntemleri değiştirmeliyiz.  Şimdi de ortaya çok farklı sektörler çıktı. Örneğin “Metastaz” diye bir kitap çıkarıldı Orada parayla fetöcüyü kullanma operasyonlarına değiniliyor. Yani asıl meseleyi konuşmak yerine mesele üzerinden kar gütme yoluna gidiliyor” dedi.

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir