Ege’de “Dinde İstismar, Düşüncede Yabancılaşma, Devlette İhanet: FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimi” konferansı

Ege Üniversitesi’nde; Türk milletinin demokrasiye olan inancı ve bağlılığının gelecek nesillere aktarmak amacıyla  “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri” gerçekleştirilecek. Demokrasi zaferinin üçüncü yıl dönümü sebebiyle Ege Üniversitesi’nde düzenlenecek olan etkinliklerde şehitler yâd edilecek, gazilere minnet ve şükranlar sunulacak. 

Ege Üniversitesi’nde,  12 Temmuz Cuma günü (yarın)  saat 10.00’da EÜ Büyük Spor Salonu önünde “Anma Töreni ve Demokrasi Yürüyüşü” gerçekleştirilecek.  Yürüyüş sonunda Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde, saat 10.30’da Yazar Dr. Selçuk Türkyılmaz tarafından “Dinde İstismar, Düşüncede Yabancılaşma, Devlette İhanet: FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimi” konulu konferans verilecek. Konferans sonunda Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi önünde 15 Temmuz şehitleri için lokma dökülecek.

Ayrıca Ege Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 12-19 Temmuz tarihleri arasında Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Resim Sergisi” düzenlenecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Genelgesi” kapsamında tüm yurt genelinde olduğu gibi Ege Üniversitesi’nde de Rektör Prof. Dr. Necdet Budak öncülüğünde akademik ve idari bilimler tarafından; sergi, panel, konferans, belgesel, kamu spotu, şiir ve kompozisyon yarışmalarının yanı sıra demokrasi nöbeti, şehit ve gazi yakınları gezisi ile şehitler için lokma hayrı yapılacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir