Egeli Ebe ve Diyetisyenler Göreve Hazır

Prof. Dr. Özentürk,  “Yaşamda varoluş sebebimiz iz bırakmaktır”

Ezgi Güler – İslomiddin Safarov- Tolga Nayır

Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu 2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezinde düzenlenen törene Ege Üniversitesi İzmir Atatürk Sağlık Yüksekokulu Müdür Vekili  Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Törende, Ebelik Bölümü ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri mezun oldu.

Törende konuşan Prof. Dr. Özentürk, bir ulusun ilerlemesi her şeyden önce o ulusun bireylerinin gelişmesine bağlı olduğunu belirtti. Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk  “Yaşamda varoluş sebebimiz iz bırakmaktır. Belki küçük bir yolda belki birlikte olduğumuz insanlarda belki yetiştirdiğimiz insanlarda arkamızda iz bırakmaya çabalamalıyız. Bunu yaparken içimizde ne olduğu önemlidir. Benmerkezci olmadan anlayışlı hoşgörülü, sevgiyi, cesareti, huzur ve nezaketi paylaşarak çabalamalıyız. Ünlü bilim insanı Paracelsus diyor ki; ‘Hiçbir şey bilmeyen hiçbir şey sevmez. Hiçbir şey yapamayan hiçbir şey anlamaz. Hiçbir şey anlamayan değersizdir. Oysa anlayan kişi sever farkına varır görür. Bir şeyin özünde ne kadar bilgi varsa daha fazla sevgi vardır. Tüm yemişlerin böğürtlenlerle olgunlaştığını düşleyen kişi üzümlere ilişkin hiçbir şey bilmiyor demektir.’ Sizlere ebelik ve diyetisyenlik mesleklerini saygınlığını koruyacağınız ve Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkacağınız için teşekkür ediyorum. Yolunuz açık, şansınız bol olsun” dedi.

Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk tarafından yüksekokul birincisi Simge Yalçın’a plaket ve teşekkür belgesi verildi. Plaket ve teşekkür belgesini aldıktan sonra törende kısa bir konuşma yapan Simge Yalçın, Egeli olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Simge Yalçın, “Hayatımızın bambaşka ve bilinmezlerle dolu yeni bir evresine adım atmak üzereyiz. Belki biraz heyecanlıyız belki biraz korkuyoruz. Ama Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarıyla hocalarımızın bize öğrettikleri bu noktada en önemli yol göstericilerimiz olacaktır” diye konuştu.

Mezun olan arkadaşlarına seslenen Simge Yalçın, “Sevgili arkadaşlarım, araştıran, sorgulayan, etik değerleri kişisel çıkarlarından üstün tutan, toplum sağlığını gözeten, mevcut mesleki kimliğinden vazgeçmeyen, kimliğinin gelişmesi için çabalayan ve belki de en önemlisi örgütlenebilen ebe ve diyetisyenler olarak yolumuza devam etmeliyiz. Bizler Türk milletinin umutlarını tazelemek, karanlığı aydınlatmak için Atatürk ilkeleri ve bilimin ışığında yola çıkan neferleriz. Egeli olmanın ayrıcalığını yaşatmalı bilgimiz ve kazandığımız yetenekler ve köklü altyapımız ile her alanda farkımızı ortaya koymalıyız” sözleriyle noktaladı.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü birincisi Simge Yalçın ve Ebelik Bölümü birincisi Burcu Kışlar’a teşekkür belgeleri ve plaketlerini Prof. Dr. Melek Gülsün Özentürk,  bölüm ikincileri Ayşegül Atılgan ve Gaye Akkılınç’a teşekkür belge ve plaketlerini Doç. Dr. Reci Meseri, bölüm üçüncüleri Kübra Özdemir ve Zeynep Başboğa’ya teşekkür belge ve plaketlerini Dr. Öğretim Üyesi Özge Küçükerdönmez verdi.

 

  

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir