EÜ’de “İZKA 1. ve 2. Grup Eğitimleri Sergisi”

“Genç Moda Tasarımcıları İzmir’i Modanın Başkenti Yapıyor” projesi çalışmaları görücüye çıktı 

 EÜ’de “İZKA 1. ve 2. Grup Eğitimleri Sergisi”

Oğuzcan Aslan Öykümcan Ege Yaman Kazim Bozkurt

Ege Üniversitesi Moda Tasarımı Meslek Yüksekokulu tarafından yürütülen, İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA)’nın desteklediği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ile Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin ortağı olduğu “Genç Moda Tasarımcıları İzmir’i Modanın Başkenti Yapıyor”  isimli proje kapsamında “1. ve 2. Grup İZKA  Eğitimleri Sergisi ve Sertifika Töreni ” gerçekleştirildi.

Ege Üniversitesi Moda Tasarımı Meslek Yüksekokulu Fuaye Alanında görücüye çıkan serginin açılışına EÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Canan Fisun Abay ve Prof. Dr. Mehmet Ersan, Moda Tasarımı Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ziynet Öndoğan, İzmir Kalkınma Ajansı(İZKA)  yetkilileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende yaptığı konuşmada tüm katılımcılara teşekkürlerini ileten ve öğrencilerin başarılarını takdir eden Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Canan Fisun Abay, “Öğrencilerin çalışmalarını görmek bizi mutlu etti” diye konuştu.

“Karşımda geleceğin moda tasarımcıları duruyor”

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ersan,  öğrencilerin elde ettiği başarıyı tebrik ederek, “Burayı gördükten sonra hakikaten modanın merkezi İzmir olacak diyoruz. Buna inancımız artık tam. Karşımda geleceğin moda tasarımcıları duruyor. Emeği geçen herkese teşekkürler” dedi.

Ege Üniversitesi üst yönetimine ve program ortaklarına teşekkür eden Prof. Dr. Öndoğan ise   “Bize çok inandılar. Bize çok destek oldular. Biz de elimizden geleni ortaya koyduk. Projemiz kapsamında dört eğitimimiz vardı, ikisini tamamladık. Amacımız ticari koleksiyon hazırlığını aktarabilmek ve öğrencilerimizin iyi firmalarda iş bulabilmesini sağlayabilmek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersan ve Prof. Dr. Abay, programda eserleri sergilenen öğrencilere sertifikalarını verdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir