‘‘ Hastalardan ve Hayattan Öyküler’’

Ege Üniversitesi Hastanesi Kurumsal İletişim Müdürlüğü tarafından düzenlenen aylık kültür, sanat ve sağlık temalı söyleşilerin Haziran ayı konuğu Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur oldu.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisinde düzenlenen etkinliğe; Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Gürgün, Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel, akademisyen ve öğrenciler katıldı. Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Göksel Altınışık, ‘‘ Hastalardan ve Hayattan Öyküler’’ başlıklı sunumunda meslek yaşamı ile birlikte sürdürdüğü yazarlık serüvenini katılımcılarla paylaştı.

‘Kalbimiz Attıkça’ kitabında meslek yaşamı boyunca karşılaştığı bazı hastaların öykülerine yer verdiğini belirten Altınışık, ‘‘ Hastalarımız bizden işimizde ve içimizde iyi olmamızı ve bu durumu onlara göstermemizi istiyorlar. Bizden beklentileri de onları anlamamız. ‘Kalbimiz Attıkça’da yer verdiğim hastalarımın gerçek yaşam öyküleri benim yaşama ve hatta ölüme karşı bakış açımı geliştirmemi, ‘insanı’ yeniden anlamamı sağladı. Öyle öyküler ki gerçeklikleri, yaşamın bir mesajı gibi. Okuyanlarda bu etkinin oluşacağına inanıyorum’’ diye konuştu.

Kitaplarının gelirini ‘Çağdaş Yaşama’ bağışladı

Akademik yaşamını edebiyat ile eş zamanlı sürdürdüğünü ifade eden Altınışık, ‘‘Kitaplarım ile maddi bir ilişki kurmak istemedim. Bu nedenle kitaplarımdan sağlanan tüm geliri, okuyan, çağdaş Türkiye düşüncesiyle ve kız çocuklarımızın eğitimine destek olmak için Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğine bağışladım. İleride, kitaplarımın yurt dışında da basılmasını hayal ediyorum. Hayalimizi yüksek sesle ifade ettiğimizde ona ulaşmak için çalışmalar yaptığımıza inanıyorum. Böylelikle hayallerinizi gerçekleştirmek için gereken taşları yerine koymaya başlıyorsunuz. Umarım bu hayalim de gerçekleşir. Bu durumun yanında hayalleri ve kalemi kağıtla buluşturmak zihni berraklaştırıyor. Bu nedenle bazı hastalarıma şiir veya öykü yazmalarını tavsiye ediyorum’’ şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Göksel Altınışık Ergur’a teşekkür plaketi ve çiçeğini ise Dekan Prof. Dr. Cemil Gürgün ve Başhekim Prof. Dr. Tuncay Göksel takdim etti. Etkinlik sonrasında katılımcılarla bir araya gelen Ergur, kitaplarını imzaladı.

Göksel Altınışık Ergur Kimdir?

1969 yılında Ankara’da dünyaya gelen Göksel Altınışık Ergur, Tıp Fakültesi eğitimini Ege Üniversitesi’nde 1991 yılında tamamladı. Zorunlu görevinin ardından Göğüs Hastalıkları uzmanlık eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde aldı. Eşrefpaşa Verem Savaş Dispanseri’nde uzman olarak çalışan Ergur, akademik yaşamında sırasıyla Adnan Menderes Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi’nde görev yaptı. Pamukkale Üniversitesi’nde 2000 yılından itibaren görev yapan Ergur, 2005 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanı aldı. Londra Royal Brompton Hospital, İntersitisyel Akciğer Hastalıkları Bölümünde 2003 yılında eğitim gördü. Göğüs Hastalıkları uzmanlık eğitimi döneminden beri Türk Toraks Derneği (TTD) üyesi olan Göksel Altınışık Ergur, dernekte çeşitli alanlarda sorumluluk alarak, deneyim-bilgi paylaşımı etkinliklerinde görevler üstlendi. TTD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyeliği, Klinik Sorunlar Çalışma Grubu Yürütme Kurulu üyeliği, Plevra Bülteni eş-editörlüğü yaptı. Klinik Sorunlar mesleki makaleler ve kitap bölümleri yanında bir şiir ve bir hikâye kitabı bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir