“Perşembe Seminerleri” devam ediyor

Celal Ercan-Ilgım Zeybek-Gamze Asav

İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇEVMER) tarafından düzenlenen “Perşembe Seminerleri” devam ediyor.

Ege Üniversitesi Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde  ”Çevre Kirliliği Yönetiminde Adsorban Olarak Nanotüpler” ve ”Tehlikeli Atık Yönetiminde Atık İlaçların İdaresi Uygulamaları ve Türkiye İçin Öneriler” konulu iki seminer gerçekleştirildi. Ege Üniversitesi ÇEVMER Seminer Salonunda yapılan etkinliğe Merkez Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Melike Bor, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Programda ilk olarak Ege Üniversitesi Çevre Bilimleri Doktora Öğrencisi Melike Doğmuş tarafından  ”Çevre Kirliliği Yönetiminde Adsorban Olarak Nanotüpler” konulu seminer verildi. Konuşmasında karbonnanotüpler ve özellikle bunun çevre ile bağlantısı, çevre kirliliğini gidermede etkilerine değinen Melike Doğmuş, ”Karbonnanotüpler nanoteknoloji ile beraber anılan bir yapı ve Nanoteknoloji geleceğin  bilimi. Nanoteknolojinin hemen hemen girmediği hiçbir alan yok, hayatın içinde her alanda yer alan nanoteknolojik tüpler giydiğimiz kıyafetlerde ve suyun arıtılmasında dahi kullanılmakta” diye konuştu.

 Etkinliğin devamında Ege Üniversitesi Çevre Bilimleri Yüksek Lisans Öğrencisi Ceren Köse ”Tehlikeli Atık Yönetiminde Atık İlaçların İdaresi Uygulamaları ve Türkiye İçin Öneriler” konulu sunumu gerçekleştirdi. Köse, sunumunda tıbbi atıkların yeni dönem şehir hayatında çevre kirliliğini ve insan yaşamını olumsuz yönde etkileyecek şekilde kullanılmasının önemli bir sorun teşkil ettiğinin altını çizdi.  Ceren Köse,  “Tıbbi atıkların güvenli bir şekilde geri dönüşüm döngüsünün içine girmeli, etrafımızda tıbbi ilaç atık deposu yoksa bile mutlaka eczane ve hastanelerde bulunan yetkililere teslim edilmeli. Ayrıca hastalıklar ve hasta yakınları ilaç kullanımı konusunda uyarılmalı ve gerekli eğitimler halk sağlığını koruma açısından insanlara verilmeli” dedi.

         Etkinliğin sonunda ÇEVMER Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Melike Bor, Ceren Köse ve Melike Doğmuş’a “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir