Egeli iletişimciden örnek bağış

Eylül Nurkanlı – Deniz Sahil

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu Taner Kocakaya, büyük bir vefa örneği göstererek mezun olduğu okuluna reji masası bağışladı. Bağış törenine EÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İlknur Gürses, bölüm başkanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Ege Üniversitesi Medya Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde bulunan Ege Üniversitesi Televizyonuna- EÜTV- reji masası bağışlayan Kocakaya, bu bağıştan oldukça mutlu olduğunu ifade etti. Taner Kocakaya, “3 Mayıs’taki ‘Mezunlar Buluşması’ sonrası İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı Hoca’nın yönlendirmesi sonucu mezun olduğum fakülteye reji masası bağışlama kararı aldım. Okuyan öğrencilerin işine yarayacak, onlara mesleki olarak çok şey öğrenmelerine vesile olacaksa, ne mutlu bana” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı, öğrencilerinin geçmişlerini unutmamasına ve okula gösterdiği öneme dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz, buradan ayrılıp yeni bir yolculuğa çıktıları zaman bazen geçmişi unutuyorlar. Fakat Taner, okulunu unutmayarak büyük bir vefa örneği gösterdi. Arkasından gelen öğrenci arkadaşlarına eğitim hayatında destek olmak için bağışta bulundu. Kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

“Ege’nin  adı bizim için müthiş bir onur kaynağı”

İletişim Fakültesi’nde okuduğu yıllarda hayatındaki en güzel şeyleri deneyimlediğini ve kendisine çok şey katan bu okulda okumaktan gurur duyduğunu ifade eden Kocakaya, “Hani doğduğun, ilk kez aşık olduğun, sevdiğin, alıştığın şehirden uzaklara gidersin de yaşadığın zorluklar karşısında geride bıraktıklarını, aileni, arkadaşlarını hatırlar da zorlukların üzerinden gelmeye çalışır, dayanıklılık limitini artırırsın ya, işte Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve İzmir bizim için biraz da böyle. O var oldukça, bizim anılarımız var. Anılarımız İletişim Fakültesi’ne emanet. Ege Üniversitesi’nin adı duyuldukça bizim için müthiş onur kaynağı oluyor. Gençliğimi burada yaşadım, en iyi arkadaşlıkları, en iyi dostlukları burada yaşadım. Mezunlar Buluşmasında; Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ne kadar çok şey katmış hayatıma diye geçirdim içimden” dedi.

Tören sonunda kendi döneminde mezuniyet törenine katılamayan Taner Kocakaya’ya kep ve cübbe giydirildi. Kocakaya’ya Dekan Prof. Dr. Takımcı tarafından “Teşekkür Belgesi” verildi.

Taner Kocakaya Kimdir?

10 Mayıs 1972 yılında Amasya’da doğan Taner Kocakaya, ilk orta ve lise öğrenimini Ankara’da gördü. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü mezunu olan Kocakaya, Ankara’da yaşıyor. Taner Kocakaya, finans piyasalarında ve gayrimenkul alanında yatırımcılık yapıyor.  Ayrıca Kocakaya’nın Yürek Sesleri, Yitik Aşıklar, Tüm Zamanların En Büyük Aşkıydın Sen, Radikal Sevmiştim Ben Seni, Bir Gül Düştü Geceye isimli şiir kitapları bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir