‘Bir Bestekâr Bir Eser’

Eylül Nurkanlı – Hülya Ceylan – Ozan Acıdere

Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Etkinlikleri kapsamında,  ‘Bir Bestekâr Bir Eser’ adlı konser gerçekleştirildi. EÜ Konservatuvar Etkinlik Salonunda düzenlenen konser Polen Sena Yıldızoğlu tarafından verildi. Konserin Danışmanlığını ise Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı  Öğr. Gör. Dr. Serap Nargaz Akdeniz üstlendi.

Konserde Yıldızoğlu’na; viyolonselde Deniz İnanç, kemanda Sude Vidinlioğlu ve Atalay Elmas, neyde Ahmet Fatih Savaş, udda Efe Bilgin, klasik kemençede Damla Ay, kanunda Cesur Fıstık, ritimde Hilmi Çetin ve Gökalp Namlısoy eşlik etti. Etkinliğin sunuculuğunu ise Özüm Lİzge Karabulut yaptı.

Öğrencisinin başarısıyla gurur duyduğunu dile getiren Öğr. Gör. Dr. Akdeniz,“ Bu etkinlikleri genelde son sınıf öğrencilerinin yapmasını istiyoruz. Bilgi ve donanımı kazanmış oluyorlar ve son sınıfta artık ne öğrenmiş olduklarını göstermek için yapmalarını arzu ediyoruz. Polen, okula girdiğinden beri sanat müziğini çok güzel icra ediyor. Solist olmayı çok seviyor. Konservatuvara girdiği andan beri solist gibi şarkı söylüyordu, orada zaten ilgimi çekmişti. Sonra benim öğrencim oldu ve biz bu etkinliği son sınıfta değil üçüncü sınıfta yapalım son sınıfta başka bir etkinlik düzenleyelim istedik” diye konuştu.

Yıldızoğlu, etkinlikte ‘Elem Geçer Dedik Amma Hakikât Öyle Değil’, ‘Bir Göz aşinalığı Var Aramızda’, ‘Kimseyi Böyle Perişan Etme Allahım’, ‘Gönül Yarasından Acı Duyanlar’, ‘Acı Bir Gözyaşı Oldun’, ‘Bahar Bitti Güz Bitti’, ‘Bahar Çiçek Çiçek Gelince Güzel’ eserlerini seslendirdi.

Öğretim üyeleri ve öğrencilerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen etkinlikte Ege Üniversitesi (EÜ) Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Erkan Aydın, Yıldızoğlu “Teşekkür Belgesi” verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir