Ege Coğrafya Dış Paydaşlarla Buluştu

Eylül Nurkanlı – Erhan Ozan Acıdere – Deniz Sahil

Ege Üniversitesi(EÜ) Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından “Ege Üniversitesi Coğrafya Bölümü Dış Paydaşları ile Buluşuyor” adlı panel gerçekleştirildi. Ege Coğrafya mezunlarının öğrencilerle buluşup meslek tecrübelerini aktardığı panelde, coğrafyanın önemi ve farklılıkları gibi konuların yanı sıra öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik bilgiler aktarıldı. Panele;  EÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İlkay Südaş, Ege Coğrafya mezunları; Kaan Erge, Gürkan Candan, Uwe Krause, Doğan Güney ve Doğan Karataş konuşmacı olarak yer aldı. Panel, bölüm öğrencileri tarafından yoğun ilgi gördü.

İki oturumdan oluşan panelde; coğrafyanın turizm ve eğitimdeki önemi, Coğrafya Bilgi Sistemleri(CBS) uzmanlığı ve ağ toplumunun coğrafyaya bakış açısı gibi konular konuşuldu.

Dr. Öğr. Üyesi İlkay Südaş, yaptığı açılış konuşmasında EÜ Coğrafya Bölümünün 2018 yılındaki faaliyetlerinden bahsetti. Panelde Ege Coğrafya mezunları olarak bir araya geldiklerini anlatan Südaş, yayınlanan Ege Coğrafya Bülteni hakkında bilgiler verirken yazılan makale, tez, kitap verilerini paylaştı.

Kaan Erge konuşmasında, “Yerli ve yabancı turistlerin tutulması için broşür, harita gibi çalışmaları yapmaktayız. Bu çalışmaları yaparken mutlaka biz hocalarımızla da görüşüp onların düşüncelerini alıyoruz. ‘İçeriğini nasıl oluşturalım’ şeklinde de karşılıklı mutabakatlara varma durumuna sahip oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

Konuşmacılardan Doğan Karataş, çevre bilinçlendirme etkinlikleriden; Doğan Güney, CBS uzmanlığı alanından; Gürkan Candan, Coğrafya Eğitimi Derneğinden ve etkinliklerinden bilgiler aktardı. Uwe Krause ise EÜ ile yaptıkları çalışmalar sayesinde Erasmus projesi oluşturduklarından ve oradaki staj imkanlarından bahsetti.

Panel, soru-cevap kısmı ile devam etti ve toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir